Studiegids » Studentenverenigingen » Eindhovense Studentenvereniging Demos in Eindhoven

Eindhovense Studentenvereniging Demos in Eindhoven

Een studentenvereniging in Eindhoven, behorende tot de drie grootste, die het principe kent van gelijkheid van leden. Als eerstejaars heb je net zo veel rechten en plichten als ouderejaars, wat een heel ongedwongen en relaxte sfeer creëert aan de bar in Sociëteit De Keizer. Naast dat de bar elke werkdag vanaf 16:00 open is, vinden leden elkaar in sportteams, studiegroepen, studentenhuizen, disputen en commissies. Daarnaast is Demos aangesloten bij een federatieverband van verschillende gelijke studentenverenigingen in Wageningen, Utrecht, Groningen en Delft. Een lidmaatschap bij Demos biedt je dus direct ook kansen om met studenten in contact te komen in andere steden en daar de gaafste feestjes mee te pikken. Bij Demos kies je je eigen verplichtingen, en richt jij je studententijd in zoals jij dat wilt. Demos heeft veel te bieden, jij kiest waar je voor gaat!

Informatie over Eindhovense Studentenvereniging Demos

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Eindhovense Studentenvereniging Demos. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Studentenvereniging
Datum opgericht:14 maar 1963
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten
Koepelorganisatie / netwerk:Compositum "Communis Opinio"
Huidige ledenaantal:250
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Keizersgracht 17
Stad:Eindhoven
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Elke werkdag vanaf 16:00
Jaarlijkse contributie:120
Ontgroening:Nee

Foto's van Eindhovense Studentenvereniging Demos

Eindhovense Studentenvereniging Demos

Geschiedenis van de vereniging

Opgericht op 14 maart 1963 in Eindhoven, jongste studentenvereniging van de drie grote verenigingen in Eindhoven.

Activiteiten:

Met een bar die 5 dagen in de week open is zijn er tal van activiteiten te beleven bij onze vereniging. Op de sociëteit organiseren verschillende clubjes van leden activiteiten voor elkaar en voor de vereniging. Zo is er door het hele jaar heen veel te beleven door de week bij Demos. In weekenden gaan leden gemiddeld twee keer per jaar met een groep vrienden binnen de vereniging een weekend weg, of gaan leden mee op ons zeilweekend. We doen ook mee aan activiteiten georganiseerd door andere studenten, zoals de Batavierenrace, een estafetteloop van Nijmegen naar Enschede.

Missie & Visie

Demos heeft als grondbeginsel gelijkheid van leden, en dit biedt de mogelijkheid voor alle studenten in Eindhoven die voor Demos keizen een mooie vriendengroep te vinden. Omdat je je eigen verplichtingen kiest, doet iedereen zijn of haar werk voor plezier en is met plezier aanwezig bij Demos.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 17 februari 2020 om 14:59.

Bronnen: geen

Skip to content