Studiegids » Studentenverenigingen » Eindhovens Studenten Corps in Eindhoven

Eindhovens Studenten Corps in Eindhoven

Het E.S.C is een traditioneel studentencorps in Eindhoven. Opgericht in 1957, is het E.S.C de oudste en grootste studentenvereniging van Eindhoven. Samen bevorderen wij onze academische en persoonlijke ontwikkeling en zijn wij actief aanwezig in het studentenleven van Eindhoven.

Het E.S.C heeft een dispuutsstructuur, waarmee elke dinsdag geborreld wordt op sociëteit “Ilium”, in het centrum van Eindhoven. Ook wordt er elke donderdagavond geborreld met de jaarclubs, waarna deze avond goed afgesloten kan worden in onze uitgaanskroeg: de Ballenbak. Verder worden er door vele disputen toernooien, activiteiten en feesten georganiseerd en wordt er geregeld geborreld op de 50+ E.S.C huizen.

Informatie over Eindhovens Studenten Corps

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Eindhovens Studenten Corps. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Studentenvereniging
Datum opgericht:1957
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Universiteit en HBO
Koepelorganisatie / netwerk:Compositum
Huidige ledenaantal:475
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Senaat van het Eindhovens Studenten Corps, Ten Hagestraat 13
Stad:Eindhoven
Jaarlijkse contributie:120
Ontgroening:Ja

Foto's van Eindhovens Studenten Corps

Eindhovens Studenten Corps

Geschiedenis van de vereniging

Op 3 september van het jaar 1957 is het Eindhovens Studenten Corps opgericht. Dit werd gedaan door zes studenten van de Technische Hogeschool Eindhoven (nu bekend als de TU/e). De oprichtingsvergadering vond plaats in café-restaurant ‘The Old Dutch’ op de markt. Door de jaren heen heeft het E.S.C een paar verhuizingen meegemaakt. Zo heeft de vereniging onder andere haar pand gehad op de Parklaan, in de Bunker en momenteel in het centrum op de Ten Hagestraat 13.

Activiteiten:

Bij het E.S.C vinden jaarlijks veel verschillende activiteiten plaats. Voor de fanatieke sporters heeft het E.S.C sport teams of competities voor bijvoorbeeld voetbal, hockey, zaalvoetbal, tennis en squash. Jaarlijks organiseren leden van onze verenigingen ook toernooien waar biertjes gedronken kunnen worden en tegelijkertijd gesport kan worden in toernooivorm. De vereniging heeft ook jaarlijks een zeilweekend waarbij we met zijn alle in de lente naar Friesland afreizen.

In onze studentenkroeg De Ballenbak kan heel studerend Nederland elke donderdagavond uitgaan. Ook organiseert de Ballenbak na elke tentamenweek het in Eindhoven welbekende ‘Na Tentamen Feest’. Daarnaast organiseren andere verenigingen/disputen door het jaar heen ook verschillende feesten in de Ballenbak!

Om ook wat terug te doen voor onze mooie stad, organiseert het E.S.C jaarlijks het bevrijdingsfestival ‘Liberation 040’. Tijdens dit evenement wordt de vrijheid van Eindhoven gevierd en wordt stilgestaan bij wat onze vrijheid voor ons betekent.

Naast alle grote en leuke feesten vinden wij het ook belangrijk dat studenten de mogelijkheid hebben zich te ontwikkelen buiten hun studie. Zo brengt onze commissie ‘Business Core Eindhoven’ studenten in contact met bedrijven tijdens verschillende evenementen door het jaar heen. Daarnaast kan een lid bij ons kiezen ruim 40 commissies of onderverenigingen om actief bij te zijn, wat uiteraard bijdraagt aan het maximale kunnen halen uit je studententijd!

Missie & Visie

De missie van het E.S.C is om studerend Eindhoven van al het nodige te voorzien wat bijdraagt aan een onvergetelijke studententijd. De bijbehorende visie is dat elke student op zo een leuk mogelijke manier, het meeste uit zijn studententijd moet kunnen halen. Hierbij horen naast de vele leuke feesten en momenten met medestudenten ook mogelijkheden voor eenieder om zichzelf te ontwikkelen. Deze ontwikkeling gaat dan ook verder dan enkel hetgeen wat men leert bij zijn/haar studie. Wanneer een lid met zelfvertrouwen en mooie herinneringen de wereld na het studeren in kan, is de missie van onze vereniging voltooid.

Overige Informatie

Tijdens de introweek in augustus is het mogelijk om langs te komen bij een van onze vette feesten! Mocht corona roet in het eten gooien, zijn wij op andere momenten die week ook te vinden. Je kunt ons herkennen aan de zwarte polo’s met groene bedrukking.

Check ook onze instagram voor actuele informatie: https://www.instagram.com/eindhovensstudentencorps/

Tot bij de intro!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 29 oktober 2021 om 14:50.

Bronnen: geen

Skip to content