Studiegids » Studentenverenigingen » E.S.V. Ichthus Leiden in Leiden

E.S.V. Ichthus Leiden in Leiden

Ichthus is een vereniging van christelijke studenten (uit alle hoeken van het Nederlandse christendom) die wekelijks bijeenkomt op woensdagavond. Ichthus is een plek waar vriendschappen ontstaan, waar gezelligheid heerst en waar we ook buiten de woensdagavond om leuke dingen met elkaar doen. Dat we een christelijke vereniging zijn, houdt in dat we meer willen leren over God en ons leven met Hem en elkaar. We willen hierin groeien, ervan getuigen, en genieten van wat onze studententijd te bieden heeft.

Informatie over E.S.V. Ichthus Leiden

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van E.S.V. Ichthus Leiden. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Christelijke vereniging
Datum opgericht:1966
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:(christelijke) studenten
Koepelorganisatie / netwerk:V.C.S. Ichthus Landelijk
Huidige ledenaantal:83
Url website:website
Stad:Leiden
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Woensdagavond 18:00-24:00
Jaarlijkse contributie:100
Ontgroening:Nee

Foto's van E.S.V. Ichthus Leiden

E.S.V. Ichthus Leiden

Geschiedenis van de vereniging

Ichthus is in 1966 begonnen als Bijbelkring voor verpleegsters, maar heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een heel diverse studentenvereniging.

Activiteiten:

Op elke woensdagavond komen wij samen om eerst samen te eten, en daarna een activiteit te doen. Ongeveer 2 van de 3 weken is dat een bijbelstudie met je kring, ongeveer 6-8 personen. De derde week is vaak een andere activiteit, zoals een sportavond, een Algemene LedenVergadering, een lezing of een praise. Per jaar kan dit nog wel eens verschillen. De avonden worden altijd afgesloten met een borrel. Naast de woensdagavond hebben we door het jaar heen ook verenigingsweekenden, studiekringen, een gala en activiteiten met andere (Ichthus)verenigingen.

Missie & Visie

Evangelische Studentenvereniging Ichthus Leiden heeft de volgende vier doelstellingen:
1. Het bevorderen van de mogelijkheden voor de leden elkaar op te bouwen en te helpen in geloof en leven, mede met het oog op een betere toerusting tot dienstbetoon in de eigen gemeente en in de maatschappij.
2. Het verspreiden van het evangelie van Jezus Christus in woord en daad.
3. Het bestuderen van de wetenschap in relatie tot het geloof.
4. Het bevorderen van de betrokkenheid bij christelijk studentenwerk in het buitenland en in het bijzonder bij het werk van International Fellowship of Evangelical Students.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 maart 2020 om 13:13.

Bronnen: geen

Skip to content