Studiegids » Studentenverenigingen » E.S.V. Ichthus Amsterdam in Amsterdam

E.S.V. Ichthus Amsterdam in Amsterdam

Ichthus Amsterdam staat voor gezelligheid, hechte vriendschappen en samen God beter leren kennen, ieder op zijn eigen manier. Van Katholiek tot Protestants tot Baptist, uit bijna elke stroming is er wel iemand lid bij Ichthus Amsterdam. Wil je meer van andere christenen leren en een plek hebben waar je in je studententijd kunt nadenken over het geloof en tegelijkertijd het ontzettend gezellig kunt hebben? Bij Ichthus Amsterdam kun je het hele jaar door lid worden. Twijfel dus niet langer en kom langs!

Informatie over E.S.V. Ichthus Amsterdam

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van E.S.V. Ichthus Amsterdam. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Christelijk
Datum opgericht:1965
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:(Christelijke) studenten
Koepelorganisatie / netwerk:V.C.S. Ichthus Landelijk
Huidige ledenaantal:40
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Amsterdam
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Dinsdagavond 18:15-24:00
Jaarlijkse contributie:100
Ontgroening:Nee


Geschiedenis van de vereniging

Ichthus Amsterdam is opgericht in 1965. Aan het begin van de jaren zestig kwam een groepje studenten bij elkaar om Bijbelstudie te doen. Toen dit in 1965 wat vastere vormen had aangenomen, werd Ichthus Amsterdam opgericht, naar analogie van het al bestaande Ichthus Utrecht. Er werd begonnen met één wekelijkse Bijbelkring en een speciale gebedskring. In enkele jaren groeide dit uit tot tien bijbelkringen. Op de kringen stonden de bijbel en het gebed centraal en dat is nog steeds zo. Ook nam evangelisatie vanaf het begin een belangrijke plaats in. Met dat doel werden studentenhuizen bezocht of zat men soms op de Dam en in het Vondelpark waar over essentiële vraagstukken werk gesproken. Met lange haren en broeken met wijde pijpen; we hebben het immers over de roerige jaren zestig.
Inmiddels is Ichthus uitgegroeid tot een volwaardige studentenvereniging. Ze heeft al jaren een duidelijk zelfstandige positie verworven binnen de Amsterdamse studentenwereld. Met een ledenaantal rond de 35 vormt zij een van de minder grote studentenverenigingen met een duidelijk Christelijk karakter.

Activiteiten:

Centraal in de vereniging staan de Bijbelstudies, maar er worden ook lezingen en verenigingsavonden georganiseerd. Daarnaast eten we iedere dinsdag gezamenlijk, gaan we spontaan iets drinken in een café of vieren we de verjaardag van een Ichthiaan. Zomaar een greep uit wat er bij Ichthus Amsterdam gebeurt.

Missie & Visie

E.S.V. Ichthus Amsterdam heeft de volgende vier doorstellingen:
1. Oog hebben voor elkaar
2. Groeien in geloof
3. Getuigend leven
4. Toerusting voor maatschappij en gemeente

Overige Informatie

Je kan bij Ichthus Amsterdam het hele jaar langskomen om te kijken en het bijzondere aan onze vereniging is dat je zelfs het hele jaar lid kan worden. Je bent dus meer dan welkom om een keertje te komen kijken en gezellig mee te eten!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 augustus 2019 om 23:02.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud