Studiegids » Studentenverenigingen » Civitas Studiosorum Reformatorum in Delft

Civitas Studiosorum Reformatorum in Delft

VERENIGING VAN CHRISTENSTUDENTEN
De Civitas Studiosorum Reformatorum is een actieve, christelijke studentenvereniging in Delft, rijk aan tradities die zijn ontstaan in haar 59-jarig bestaan. Het is een breed gezelschap van zo’n 275 leden met een zeer gevarieerde (kerkelijke) achtergrond, maar met een duidelijke eenheid door het christelijk geloof. C.S.R. is de plek waar al tientallen jaren studenten goede vrienden van elkaar worden, op intellectueel en geestelijk gebied groeien en goede studentengrappen uithalen.

ACTIVITEITEN
De diversiteit van C.S.R. kenmerkt zich ook door het brede scala aan activiteiten, zowel vormend als vermakelijk, sportief als ontspannend. De basisactiviteit is de tweewekelijkse Bijbelkring. Daarnaast hebben we werkgroepen, lezingen en aanbiddingsavonden die bijdragen aan jouw ontwikkeling! Verder zien we elkaar vaak in onze sociëteit Confide voor bijvoorbeeld onze maaltijden, borrels, feesten en lezingen. Ook kun je al je energie kwijt in de vele onderverenigingen en commissies. Zeilen, voetballen, wintersporten, een gala of weekend organiseren of samen blokken in de UB? Het is allemaal mogelijk bij C.S.R.

RELAXTE SFEER
Wij houden van gezelligheid, borrelen en goede vriendschappen onderhouden. En we zijn ook zeker niet bang om een diepgaand gesprek over de Bijbel of hun visie op de hedendaagse maatschappij aan te gaan.

Informatie over Civitas Studiosorum Reformatorum

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Civitas Studiosorum Reformatorum. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Studentenvereniging
Datum opgericht:16-06-1961
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:algemene christelijke studentenvereniging
Koepelorganisatie / netwerk:OZON
Huidige ledenaantal:275
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Oude Delft 9, 2611 BA Delft
Stad:Delft
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Ma-Vrij: 09:00-17:00 Za-Zo: gesloten
Jaarlijkse contributie:160
Ontgroening:Ja

Foto's van Civitas Studiosorum Reformatorum

Civitas Studiosorum Reformatorum

Geschiedenis van de vereniging

C.S.R. Delft ontstond als afsplitsing van de Delftse afdeling van S.S.R.-Delft. Doordat er een verschil van inzicht over wat een “christelijke levensstijl” inhield, splitste 1961 een deel van de leden van S.S.R.-Delft af. Als een gevolg ontstond op 16 juni 1961 een nieuwe vereniging waar het christelijke karakter weer centraal moest staan.

In 1965 kocht C.S.R. Delft een pand aan de Oude Delft 251. De officiële opening vond plaats op 16 februari 1966. Na een sterke groei in de beginjaren bleef het ledental lange tijd steken op een man of honderd. Door een plotselinge sterke groei vanaf eind jaren 80 zag men zich aanvankelijk genoodzaakt tot een verbouwing van het bestaande verenigingspand.

Rond de eeuwwisseling startte men echter een zoektocht naar een grotere ruimte. Dit leidde uiteindelijk tot de aankoop van Oude Delft 9. In 2003 werd het pand, nadat het door de leden tot sociëteit was verbouwd, omgedoopt tot Confide en officieel geopend door de Rector Magnificus van de TU Delft.

Activiteiten:

Bij C.S.R. kan je veel doen, zoals: bijbelkring, aanbiddingsavonden, werkgroepen, lezingen, commissies, maaltijden, borrels en feesten.

Missie & Visie

“Het doel van de vereniging is de Integrale vorming van haar leden tot mensen die in gehoorzaamheid aan Christus en dienstbaar In het koninkrijk Gods hun taak in het leven aanvaarden.”

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 november 2020 om 14:59.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud