Studiegids » Studentenverenigingen » C.S. Via Fidei in Tilburg

C.S. Via Fidei in Tilburg

C.S. Via Fidei is een vereniging die nog maar enkele jaren geleden is ontstaan uit een fusie van Ichthus Tilburg en Vegetist. De fusie heeft geresulteerd in een hechte maar ook diverse groep leden, die enthousiast de jonge vereniging draagt. De fusie heeft ons als vereniging veel goeds gedaan, we groeien snel en hebben een unieke identiteit. We zijn een interkerkelijke vereniging waar iedereen die studeert welkom is, iedereen wordt dus gerespecteerd en gewaardeerd zoals hij of zij is. We focussen ons op het geloof in de eerste plaats, en daarnaast is onze slogan is niet voor niets ‘Geloven met een zachte ‘G’’. De Brabantse gezelligheid is belangrijk voor onze vereniging en dat kun je merken op onze feestjes, borrels en ontspannen activiteiten.

Informatie over C.S. Via Fidei

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van C.S. Via Fidei. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Christelijke Studentenvereniging
Datum opgericht:22 juni 2016
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Naar het christelijk geloof zoekende studenten, christelijk of niet
Koepelorganisatie / netwerk:V.C.S. Ichthus Landelijk en International Fellowship of Evangelical Students (IFES)
Huidige ledenaantal:45
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Korte Nieuwstraat 13 5014 HA Tilburg
Stad:Tilburg
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:wo: verenigingsavond
Ontgroening:Ja


Geschiedenis van de vereniging

C.S. Via Fidei is in 2016 ontstaan na een fusie uit twee verenigingen. Nadat de ledenaantallen van zowel Ichthus Tilburg als Vegetist bleven dalen besloot men een nieuwe vereniging op te richten. Ichthus Tilburg was aangesloten bij het landelijke verband Ichthus Landelijk en Vegetist bij VGS Nederland. Dat heeft ervoor gezorgd dat Via Fidei de eerste drie jaren bij twee landelijke verbanden was aangesloten. Na een uitvoerig en lang proces heeft Via Fidei in 2019 gekozen voor Ichthus Landelijk. Daarnaast is Via Fidei lid van IFES (International Fellowship of Evangelical Students). Door onze landelijke verbanden krijgen we samenwerking en hulp en daarnaast verschillende conferenties die door onze leden worden bezocht. Door drie jaar lang lid te zijn van verschillende landelijke verbanden heeft Via Fidei relaties opgebouwd met veel andere verenigingen door het hele land. We hopen onze lijn door te zetten door zowel landelijk actief te zijn als te genieten van onze eigen enthousiaste vereniging.

Activiteiten:

De vaste verenigingsactiviteit van onze vereniging is op woensdagavond. Dat is de ene een kring op een van de verenigingshuizen en de andere week een verenigingsavond, vaak in de Ontmoetingskerk. Bij kring bestuderen we een stuk uit de Bijbel, bijvoorbeeld uit Esther, Hooglied of Romeinen. De verenigingsavonden hebben iedere keer een andere invulling. De ene keer is dat een inhoudelijk, bijvoorbeeld een lezing, en de andere keer ontspannend, bijvoorbeeld een spel in de stad. Verder is er eens in de zoveel tijd een ALV of een borrel met een andere vereniging, en hebben we aantal weekenden met de vereniging. Daarnaast worden er nog wat informelere avonden georganiseerd, zoals huisfeestjes en spontane borrels.

Missie & Visie

De visie van Via Fidei is relevantie. Via Fidei wil relevant zijn in Tilburg voor studenten in de eerste plaats, door hen een vereniging aan te bieden waar de groep hecht is en men zich welkom voelt. Daarnaast probeert de vereniging zichtbaar te zijn in de Tilburgse samenleving. De vereniging heeft als doel dat de vereniging aantrekkelijk is voor naar het christelijk geloof zoekende studenten, of ze nu christelijk zijn of niet. De vereniging heeft als missie om een gezellige en betrokken gemeenschap te zijn, die persoonlijke ontwikkeling stimuleert en geloofsgroei voorop stelt.

Overige Informatie

Verenigingswijsheid: bijzijn is meemaken
Ontgroening is licht.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 17 februari 2020 om 15:10.

Bronnen: geen

Skip to content