Studiegids » Studentenverenigingen » C.S.V. Ichthus Zwolle in Zwolle

C.S.V. Ichthus Zwolle in Zwolle

Wij zijn een christelijke studentenvereniging met ongeveer honderd leden. We zijn een open, betrokken en actieve groep die samen op zoek is naar diepgang in het geloof en gezelligheid in de studententijd. Bij Ichthus bouw je vriendschappen op en groei je op zowel geestelijk als persoonlijk gebied.

Informatie over C.S.V. Ichthus Zwolle

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van C.S.V. Ichthus Zwolle. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Christelijke Studentenvereniging
Datum opgericht:1981
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Christelijke studenten
Koepelorganisatie / netwerk:Ichthus Landelijk
Huidige ledenaantal:98
Url website:website
Stad:Zwolle
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Eén keer in de twee weken op dinsdag hebben we om 18.00 uur een gezamenlijke maaltijd. Elke dinsdagavond vanaf 22.30 uur zijn we in studentencafé Het Vliegende Paard te vinden.
Jaarlijkse contributie:95
Ontgroening:Nee


Geschiedenis van de vereniging

In 1981 is Ichthus Zwolle opgericht met een ledenaantal van zes studenten. Zwolle was de eerste HBO-stad waarin Ichthus is gaan leven. Sinds 26 juni 2000 staat Ichthus Zwolle ingeschreven als Christelijke Studentenvereniging Ichthus Zwolle.

Activiteiten:

Kring
Elke dinsdagavond is het kringavond. Kring is de belangrijkste activiteit van Ichthus. Samen met je kring, die uit ongeveer 7 personen bestaat, kom je elke week bij elkaar om samen een Bijbelstudie te houden. De avond begint met een maaltijd, de ene week samen met je eigen kring, de andere week met de hele vereniging. De avond wordt gezellig afgesloten met een soosavond of het doen van een drankje in studentencafé Het Vliegende Paard.

GIGA
Zes dinsdagen in het jaar is er in plaats van kring een Gezamenlijke Interactieve Geestelijke Avond met heel de vereniging. Tijdens deze avond wordt er met elkaar gezongen en gebeden en komt er een spreker een thema uitdiepen.

Donderdagavond
Naast je kring en de GIGA’s op dinsdagavond, kent Ichthus nog allerlei andere activiteiten. Deze vinden vaak op donderdag, ongeveer eens in de twee weken, plaats. Denk hierbij aan spellen, thema-avonden, algemene ledenvergaderingen en familieavonden.

Soos
Eén keer in de maand heeft Ichthus na de kringavond haar eigen soosruimte in studentencafé Het Vliegende Paard. Hierbij komen leden nog gezellig bij elkaar na de kringavond om een drankje te doen.

Weekenden
Door het jaar heen worden er allerlei weekenden georganiseerd. Aan het begin van het jaar is er het introweekend en daarnaast gaat elke kring elk jaar op kringweekend. Maar Ichthus kent nog meer weekenden; zo is er nog het mannen- en vrouwenweekend en wordt het Ichthusjaar afgesloten met het liftweekend.

Feestweek
In februari wordt de verjaardag van Ichthus gevierd, waarbij er één week lang voor elke avond een activiteit georganiseerd wordt. De feestweek wordt in stijl afgesloten met het gala.

Missie & Visie

Bij Ichthus Zwolle willen we God centraal stellen. Dit willen wij uitstralen in wat wij doen en in wie wij zijn. We willen elkaar stimuleren Jezus na te volgen en je relatie met God te verdiepen.

Overige Informatie

Introperiode
Elk jaar hebben we in september onze introperiode bestaande uit vijf introdagen. Deze dagen geven
een goede indruk van wat Ichthus Zwolle is zodat je kunt kijken of Ichthus bij je past.
Kijk op onze site voor meer informatie over de introperiode of mail naar onze secretaris!

Ichthus Landelijk
Ichthus Zwolle valt onder Ichthus Landelijk, waar ook alle Ichthusverenigingen van de verschillende steden van Nederland bij aangesloten zijn. Ichthus Landelijk ondersteunt de vereniging en vanuit Ichthus Landelijk worden er verschillende activiteiten en weekenden georganiseerd zoals de landelijke sportdag, het landelijk gala en de Retraite.

IFES
Ichthus Zwolle is ook aangesloten bij IFES-Nederland. IFES staat voor International Fellowship of Evangelical Students en is in ruim 150 verschillende landen actief. IFES-Nederland biedt ondersteuning aan de vereniging en organiseert verschillende conferenties waar ook altijd een groep van Ichthus Zwolle naartoe gaat.

SOOZ
Binnen Zwolle is Ichthus Zwolle aangesloten bij SOOZ, wat staat voor Studenten Overleg Orgaan Zwolle. SOOZ is er om de belangen van alle studenten in Zwolle te behartigen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 7 maart 2020 om 13:08.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud