Studiegids » Studentenverenigingen » C.S.V. Ichthus ‘s-Hertogenbosch in Den Bosch

C.S.V. Ichthus ‘s-Hertogenbosch in Den Bosch

Door de gematigde grootte van onze gezellige vereniging, voelt het als een vriendengroep die naast vriendschap en gezelligheid ook een geloof deelt. De vereniging is gericht op het bieden van een leuke studententijd waarin je vrienden maakt en jezelf beter leert kennen op geloofsgebied. We komen elke dinsdag bij elkaar, of in een grote groep of in je eigen kring en hebben daarnaast regelmatig weekenden met christelijke studenten vanuit het hele land.

Informatie over C.S.V. Ichthus ‘s-Hertogenbosch

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van C.S.V. Ichthus ‘s-Hertogenbosch. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Christelijke studentenvereniging
Datum opgericht:mei 1985
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Christelijke studenten/ Studenten met een Christelijke oriëntatie
Koepelorganisatie / netwerk:Ichthus Landelijk
Huidige ledenaantal:25
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:HAS Hogeschool t.a.v. C.S.V. Ichthus ’s-Hertogenbosch Postbus 90108 5200 MA ‘s-Hertogenbosch
Stad:Den-bosch
Jaarlijkse contributie:70
Ontgroening:Nee


Geschiedenis van de vereniging

Ichthus ‘s-Hertogenbosch is gestart door een groep christelijke studenten die bij elkaar kwamen. De groep kreeg zijn bestaansrechten als vereniging in 1985. Rond de jaren ‘90 waren er veel christelijke studenten actief in ‘s-Hertogenbosch, wad leidde tot een hoogtepunt in het seizoen 1998-1999 met 37 leden. In het begin van de 21ste eeuw is het ledenaantal gedaald en bleef de koers rond de 12 leden.Tot halverwege het verenigingsjaar 2013-2014 heette Ichthus ‘s-Hertogenbosch nog Alpha ‘s-Hertogenbosch. De vereniging was tot dat jaar aangesloten bij het Alpha Landelijk verband. Alpha Landelijk was een HBO-studentenvereningenverband wat in 7 HBO-steden in Nederland was vertegenwoordigd. In 2013-2014 fuseerde Alpha Landelijk met Ichthus Landelijk. Zo werden alle Alpha verenigingen Ichthus verenigingen.

Door de jaren heen heeft de vereniging zijn eigen karakter ontwikkeld en behouden. Er zijn tradities ontstaan die tot heden worden uitgevoerd. Zo eten wij altijd een bourgondisch driegangendiner en reiken we jaarlijks de Derjan van het Jaar uit. De Derjan van het Jaar is een lid dat zich van zijn of haar beste kant heeft laten zien in dat jaar.

Om de 5 jaar is het extra speciaal, dit is namelijk een lustrumjaar. In een lustrumjaar wordt er uitvoerig gevierd. Seizoen 2019-2020 is het 7de lustrumjaar van Ichthus ‘s-Hertogenbosch, waar we vieren dat we al 35 jaar bestaan!

Activiteiten:

De kernactiviteiten van de vereniging zijn het houden van kring- verdiepings en activiteitenavonden. In een kring kom je in een kleiner groepje tot het geloof en bouw je een band op met elkaar. Daar kun je alles kwijt in vertrouwen en heb je binnen de vereniging een groepje waar je op kan terug vallen. Op verdiepingsavonden gaan we met z’n allen overdenken en het geloof behandelen. Dit kan door met elkaar te zingen maar ook te luisteren naar een preek of in discussie gaan. Op activiteitenavonden doen we een spelletje en lekker relaxen. De activiteitencommissie zorgt voor optimale ontspanning tijdens onze drukke studentenlevens. De avonden sluiten we vrijwel altijd af in stamcafé Bar Le Duc.

Naast deze avonden houden we ook een SIW, Synergetisch Introductie Weekend, samen met zusterverenigingen Ichthus Breda en Ichthus Arnhem. Ook houden we op donderdagavonden donderdagmaaltijden. Hierin rouleren we tussen de leden waar er een maaltijd zal plaatsvinden, uiteraard driegangen. Verder hebben we Ichthus Landelijk activiteiten en Ifes. Zoals gala, Retraite en Live-it! Het jaar sluiten we af met een slotweekend.

Missie & Visie

Wij zijn een vereniging waar geloof en vriendschappen centraal staan. Ieder respecteert elkaar zoals hij of zij is en wat hij of zij gelooft. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling en het bouwen van vriendschappen voor het leven. Onze missie is dan ook dé christelijke studentenvereniging van ‘s-Hertogenbosch te zijn. De vereniging is voor ieder lid een veilige thuishaven met diepe banden. Samen kunnen we het geloof delen door middel van bijbelstudies en gebed. En ook naast verenigingsactiviteiten om kan er worden afgesproken om zo nog dichter bij elkaar te komen en een netwerk te creëren in je studentenstad. Wij voeren samen tradities uit die in teken staan van de vereniging. Zo is er geen andere naam voor ‘s-Hertogenbosch dan ‘s-Hertogenbosch. Ieder die het fout uitspreekt zal daarom gestraft worden. Ichthus ‘s-Hertogenbosch heeft het verlangen dat binnen onze vereniging en met leden van externe verenigingen sterke en goede vriendschappen worden opgebouwd die ook na je studententijd blijven voortbestaan.

Overige Informatie

Ichthus ‘s-Hertogenbosch valt onder het Ichthus Landelijk verband. Ichthus Landelijk is in 17 steden vertegenwoordigd door heel Nederland. In ‘s-Hertogenbosch zijn er verder nog 2 andere studentenverenigingen: K.S.V. Gremio Unio, deze vereniging is aan de HAS verbonden, en onafhankelijke vereniging S.V. Animoso.

Ontgroening bij Ichthus ‘s-Hertogenbosch

Bij Ichthus is er eigenlijk geen ontgroening. Iedereen is welkom zoals hij/zij is. Natuurlijk kunnen we het niet laten om af en toe een leuke ludieke opdracht mee te geven aan de eerstejaars, maar daar houden we het meestal bij. Het valt zeker niet te vergelijken met andere verhalen van grote studentenverenigingen en het is meestal voor de grap.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 februari 2020 om 17:16.

Bronnen: geen

Skip to content