Studiegids » Studentenverenigingen » V.C.S. Ichthus Landelijk

V.C.S. Ichthus Landelijk

V.C.S. Ichthus Landelijk is een landelijk verband van Christelijke studentenverenigingen in 15 steden. Kenmerkend voor Ichthus is het open karakter van de verenigingen, de diversiteit van de leden en de centrale plaats die de Bijbel inneemt op verenigingsavonden. Naast plaatselijke activiteiten die worden georganiseerd door de locale Ichthusverenigingen organiseert Ichthus Landelijk ook weekenden, een sportdag, gala, symposium en meer voor alle leden van Ichthus.

Informatie over V.C.S. Ichthus Landelijk

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van V.C.S. Ichthus Landelijk. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Christelijke studentenvereniging
Datum opgericht:25 februari 1960
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten met affiniteit met het christelijk geloof
Huidige ledenaantal:1100
Url website:website
Stad:Utrecht
Ontgroening:Nee


Geschiedenis van de vereniging

Ichthus is begonnen bij de Ichthus zeilkampen. Van 4 tot 11 juli 1959 waren christelijke studenten in Giethoorn bij elkaar gekomen om te zeilen. Deze week werd georganiseerd door de groep Utrechtse studenten die een paar maanden later een grote evangelisatieactie op touw zou zetten waardoor de Ichthusverenigingen ontstonden. Daarmee zijn de zeilkampen de oudste Ichthus activiteit van Nederland. De eerste Ichthusvereniging werd opgericht in Utrecht op 25 februari 2960. Inmiddels is Ichthus vertegenwoordigd in 15 verschillende steden.

Activiteiten:

Naast Bijbelstudies, lezingen en praises is er op Ichthus ook ruimte voor gezellige borrels, weekenden, sport, gala’s en meer.

Missie & Visie

Ichthus is geloven, en daarvan getuigen, groeien, en je grenzen verleggen, genieten, omdat het nu kan!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 maart 2020 om 12:43.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud