Studiegids » Studentenverenigingen » C.S.V. Ichthus Breda in Breda

C.S.V. Ichthus Breda in Breda

CSV Ichthus Breda kan omschreven worden in drie woorden: Geloof, Brabantse gezelligheid en groei. We zijn een enorm gezellige vereniging die graag verschillende activiteiten . ondernemen, vaak onder het genot van heerlijk bier (of wijn).

Elke dinsdag besteden we aandacht aan de Bijbel door middel van een kring of een grote avond (om de week). Daarna drinken we altijd met zijn allen in cafe Bruxelles in het hartje van Breda. Naast de dinsdagen hebben we regelmatig activiteiten op donderdagen of in de weekenden: Sport, gala’s, feestjes, diner’s, kampen en zelfs een week vakantie in Zuid-Frankrijk.

Iedereen mag zelf bepalen aan hoeveel activiteiten ze deelnemen en hoe ze hun talenten binnen de vereniging inzetten. Uiteindelijk is Ichthus Breda de manier om je studententijd onvergetelijk te maken. De sfeer en Brabantse gezelligheid zorgen voor een unieke ervaring waar ieder zich thuis voelt en ieder ruimte heeft voor persoonlijke groei. Kom vooral een keer langs om ons te ontmoeten!

Informatie over C.S.V. Ichthus Breda

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van C.S.V. Ichthus Breda. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Christelijke studentenvereniging
Datum opgericht:1 april 1996
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Alle studenten in Breda die een enorm gezellig tijd willen hebben en meer willen leren over het Christelijk geloof.
Koepelorganisatie / netwerk:VCS Ichthus Landelijk
Huidige ledenaantal:22
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Odilia van Salmstraat 25
Stad:Breda
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:di: 18:00 – 21:30
Jaarlijkse contributie:-75
Ontgroening:Nee

Foto's van C.S.V. Ichthus Breda

C.S.V. Ichthus Breda

Geschiedenis van de vereniging

In 1996 werd CSV Ichthus Breda opgericht als een van de laatste Ichthus Verenigingen in Nederland. Voor de scherpe mensen onder ons: vorig jaar (2019) mochten we inderdaad ons Lustrum vieren. Gedurende de eerste week van april hebben we op spetterende wijze onze 25e verjaardag gevierd.

Ichthus Breda begon als een groep vrienden die bijbelstudies onderhielden, maar is uitgegroeid tot een levende vereniging, met vaste tradities en een heerlijk Brabantse gezelligheid. Elk jaar is een ervaring op zich en levert gave herinneringen op.

Daarnaast hebben we ook sterke banden met andere verenigingen ontwikkelt door de jaren heen. Onze Brabantse buren uit Tilburg, Den Bosch en Eindhoven komen regelmatig langs en ook bezoeken we daar regelmatig een borrel of feestje. Maar ook een volleybaltoernooi in Groningen of een lezing in Leiden kan gerust langskomen. Het landelijke karakter van Ichthus maakt het een unieke vereniging. Uiteraard is alles vrijblijvend en kun je jouw Ichthus ervaring zo gek maken als je wil.

Activiteiten:

Twee dinsdagen in de maand is er kring. In kleine groepen wordt een Christelijk thema besproken. De andere twee dinsdagen in de maand is er verdiepingsavond waarbij met de gehele vereniging een onderwerp wordt besproken. Naast bijbelse thema’s worden ook andere thema’s besproken als duurzaamheid, politiek, liefdadigheid, etc.

Daarnaast zijn er extra activiteiten als:
– Sporttoernooien
– Gala’s
– Borrels
– Feestjes
– Diner’s
– Kampen
– En onze jaarlijkse week vakantie in Zuid-Frankrijk!

Missie & Visie

Wij willen onze leden een vaste thuishaven bieden in Breda. Een vaste vriendengroep. Daarnaast willen we met elkaar groeien als persoon en als gelovige door middel van bijbelstudies en discussieavonden. Ook wordt Ichthus Breda gekenmerkt door haar open karakter: iedereen is welkom gedurende het hele jaar.

Maar bovenal is het bij ons enorm gezellig en dat houden we er vooral in!

Overige Informatie

Je kunt ons vinden via:
– Facebook
– Instagram
– Onze website

Wij zijn daarnaast, zoals eerder vermeld, onderdeel van het Ichthus Landeljk verband. Maar in de praktijk gaan we vooral om met de andere Brabantse verenigingen (Tilburg, Den Bosch en Eindhoven). Zij delen onze Brabantse gezelligheid en onze liefde voor slechte Carnaval’s krakers. Het is altijd een gezellige bedoening onze Brabantse zuster verenigingen op te zoeken!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 17 februari 2020 om 14:23.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud