Studiegids » Studentenverenigingen » Aqua ad Vinum in Vlissingen

Aqua ad Vinum in Vlissingen

Wij zijn studentenvereniging Aqua ad Vinum, ook bekend als AAV. De leukste, actiefste en gezelligste studentenvereniging van Zeeland! Tevens zijn wij de allereerste algemene studentenvereniging van Vlissingen. Wij organiseren leuke feesten en te gekke activiteiten om jouw studententijd de leukste tijd van je leven te maken. Elke maand is er een groot feest met thema’s als ‘Krap bij kas’, ‘Duvel Party, ‘Full Moon’ en onze ‘Flirt Night’.

Naast deze geweldige feesten organiseren we ook geregeld leuke activiteiten zoals een dag paintballen, een avondje bowlen, een tapcursus voor dummies en ons grootse evenement: een weekendje naar de Ardennen. Onze Sociëteit de Dop is drie avonden per week open en elke donderdagavond is er sowieso iets leuks te doen! Kortom, Aqua ad Vinum is dé gezelligheidsvereniging voor alle nieuwe en oudere studenten aan de University of Applied Sciences.

Informatie over Aqua ad Vinum

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Aqua ad Vinum. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Studentenvereniging
Datum opgericht:31 mei 2001
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten van de HZ
Koepelorganisatie / netwerk:HZ University of Applied Sciences
Huidige ledenaantal:173
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Edisonweg 4, 4382 NW Vlissingen
Stad:Vlissingen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Onze Sociëteit De Dop is geopend op de volgende dagen:Zondag en woensdag is onze Sociëteit De Dop geopend van 20:00 tot in de late uren. Op Donderdag zijn we geopend van 20:00 tot 23:00, hierna zetten we de gezelligheid voort in onze stamkroeg Tripel op het Bellamypark!
Jaarlijkse contributie:15
Ontgroening:Nee

Foto's van Aqua ad Vinum

Aqua ad Vinum

Geschiedenis van de vereniging

Voorheen was er één grote studentenvereniging in Vlissingen: Mirfisto. Hieruit is de huidige studentenvereniging ‘Aqua ad Vinum’ ontstaan in 2001.

In 2005 is er naast AAV een andere studentenvereniging gestart in Vlissingen. Wij hebben onszelf onderscheiden van de andere studentenvereniging omdat het bestuur van AAV meer met de tijd wilde meegaan en dus meer los wilde komen van oude gewoontes zoals bijvoorbeeld de ontgroening. Hieruit is ons motto ontstaan: Niks moet, alles mag!

Onze sociëteit is begonnen in café Speyk, na een aantal jaar zijn we verhuisd naar de bovenverdieping van Tripel. Hier hebben we tot en met 2018 onze feesten en activiteiten mogen houden, in sociëteit De Trappe. In 2019 is onze sociëteit verplaatst naar de benedenverdieping, achter in Tripel. Hier heeft de sociëteit de nieuwe naam De Dop gekregen.

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot de grootste en leukste studentenvereniging van Vlissingen!

Activiteiten:

Elk schooljaar beginnen we met Hét Introkamp, aansluitend aan het Kickoff festival en de Algemene Introductie Dag (AID) van de HZ. Tijdens het Introkamp krijgen alle nieuwe leden de mogelijkheid om kennis te maken met het studentenleven in Vlissingen en natuurlijk met andere nieuwe en huidige leden, want bij AAV ben je nooit alleen. Het Introkamp bestaat uit een aantal dagen met de leukste activiteiten en feesten.

Na het Introkamp zetten we de gezelligheid natuurlijk voort in onze Sociëteit, die drie dagen per week geopend is. Onze leden kunnen hier samen komen voor een drankje, een spelletje en een praatje. Maar natuurlijk ook om te feesten! Op donderdag is onze vaste stapavond waar we regelmatig leuke themafeesten hebben.

In onze sociëteit vinden door het jaar heen ook verschillende activiteiten plaats. Zo hebben we bijvoorbeeld een Ladies Night waarbij de vrouwen een speciale avond tegemoet gaan, maar ook de mannen niet vergeten worden. We organiseren elk jaar een tapcursus, waarbij iedereen kan leren hoe ze, behalve het bier drinken, het ook kunnen tappen. Tijdens het jaar vinden er verschillende proeverijen plaats, waar je kan leren welk biertje, wijntje etc. je het lekkerst vindt. En tijdens onze jaarlijkse citytrip gaan we gezellig een dagje naar een andere stad, waar we kunnen shoppen, op terrasjes zitten en andere leuke dingen doen.

Naast de vaste dagen dat de sociëteit geopend is, hebben we door het jaar heen verschillende leuke activiteiten. Zo hebben we om de week een AAV-lunch op de HZ in Middelburg en Vlissingen. Ook hebben we minimaal één keer per maand een student-dinner op een donderdag. Hier kun je voor een goedkoop prijsje met leden van AAV een goede bodem leggen voor de rest van de avond.

Naast Hét Introkamp hebben we ook nog ons andere grootste evenement van het jaar: Het Midwinterkamp! Hier gaan we met een grote groep leden drie dagen naar de Ardennen. Tijdens dit kamp slapen we met z’n allen op een leuke locatie, waar verschillende leuke activiteiten en feesten plaatsvinden. Voor iedereen is er genoeg te doen en niks is te gek! Rol jij in je onderbroek door de sneeuw of blijf je toch liever in de warmte staan met een drankje in je hand?

Missie & Visie

De feesten en activiteiten worden gegeven onder de visie ‘Niks moet, alles mag’. Iedereen mag én kan zichzelf zijn om zo met elkaar de leukste studententijd te beleven!

Onze missie is dan ook om het zo gezellig mogelijk te hebben met onze leden: Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, want bij AAV ben je nooit alleen!

Overige Informatie

Wil je meer informatie of jezelf inschrijven bij de leukste studentenvereniging van Vlissingen? Stuur dan een mailtje, wij beantwoorden graag je vragen!

Check ook onze website, Facebookpagina of Instagram voor meer informatie en leuke kiekjes van onze feesten en activiteiten!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 juni 2020 om 13:54.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud