Studiegids » Studentenverenigingen » Algemene Studentenvereniging Zwols Hoger Technisch Corps in Zwolle

Algemene Studentenvereniging Zwols Hoger Technisch Corps in Zwolle

ZHTC is de oudste studentenvereniging van Zwolle en als je het ons vraagt: ook de leukste!
Bij ZHTC maak je als student razendsnel nieuwe vriendschappen. Door deel te nemen aan commissies en het organiseren van evenementen maak je je vriendenkring niet alleen groter, maar ook hechter. Daardoor kun je bij ZHTC ook jezelf persoonlijk ontwikkelen naast je studie.
Zoek je ook nog een kamer? Misschien is er wel plek voor jou in één van onze studentenhuizen.

Wanneer kom jij je eerste biertje bij ons drinken?

Informatie over Algemene Studentenvereniging Zwols Hoger Technisch Corps

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Algemene Studentenvereniging Zwols Hoger Technisch Corps. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Gezelligheidsvereniging
Datum opgericht:21 november 1952
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:HBO studenten in Zwolle
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Thomas à Kempisstraat 13, 8021BG Zwolle
Stad:Zwolle
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Donderdag 20:00 – 04:00 Vrijdag 20:00 – 04:00
Jaarlijkse contributie:25
Ontgroening:Ja

Foto's van Algemene Studentenvereniging Zwols Hoger Technisch Corps

Algemene Studentenvereniging Zwols Hoger Technisch Corps

Geschiedenis van de vereniging

A.s.v. ZHTC is op 21 november 1952 opgericht als vereniging voor studenten van de MTS Zwolle onder de naam ZMTV. Toen de MTS in 1957 werd hernoemd tot HTS kreeg de vereniging haar huidige naam: Het ZHTC. Op 4 oktober 1963 werd de eerste ZHTC-sociëteit geopend op de bovenverdieping van “De Harmonie” aan de Grote Markt.
Na nog vier keer verhuizen bevindt de huidige sociëteit zich sinds 1998 aan de Thomas à Kempisstraat net buiten de binnenstad van Zwolle. De HTS is tegenwoordig onderdeel van Hogeschool Windesheim en ZHTC is niet langer een technische vereniging, maar een algemene vereniging voor alle Zwolse HBO-studenten.

Activiteiten:

De ZHTC sociëteit is elke donderdag- en vrijdagavond geopend voor leden. Commissies en disputen organiseren regelmatig themafeesten zodat er elke maand wat nieuws te beleven is. Naast deze feesten organiseert ZHTC elk jaar de Highlandgames, de eindweek (met bierkrattenzwembad in de achtertuin) en de bierweek – het oudste speciaalbierfestival van de Benelux.

Missie & Visie

De missie van ZHTC is om vriendschappen te vormen en te versterken, om studenten de mogelijkheid te bieden om zich te ontspannen en om zich te ontwikkelen naast hun studie.
Bij ZHTC is iedereen welkom! Door de grote verschillen tussen mensen vindt iedereen binnen de kortste tijd zijn of haar plekje binnen de vereniging.

1 Reactie

Klik hier om te reageren


  • Ooit las ik ergens dat er een “eerste” toneelstuk door ZHTC leden was opgevoerd. Welnu het “allereerste” toneelstuk MEEUWEN BOVEN SORRENTO werd in 1957 opgevoerd in zaal Suisse aan de Luttekestraat in Zwolle ! In 1954 begonnen op het spooremplacement van de NS in de oude woonbarakken uit de NOP was ik daarin lid van de cast. Overigens mocht ik met grote voldoening in 2009 een oud lid eens in Piraeus “uit de goot” bevrijden en mijn geanomiseerd boek daarover TOM en de SYRIER of Traumatische Chaos wordt binnenkort door de uitgever Boekscout in Soest in de handel gebracht.

Deze pagina is het laatst bewerkt op 30 oktober 2019 om 07:09.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud