Studiegids » Studentenverenigingen » algemene studentenvereniging SSRE in Eindhoven

algemene studentenvereniging SSRE in Eindhoven

Algemene studentenvereniging SSRE is een studentenvereniging uit Eindhoven. SSRE is opgericht op 19 september 1957. De vereniging telt meer dan 450 leden en is daarmee de grootste van de drie studentenverenigingen van Eindhoven.

Informatie over algemene studentenvereniging SSRE

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van algemene studentenvereniging SSRE. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Studentenvereniging
Datum opgericht:19 september 1957
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten
Koepelorganisatie / netwerk:Compositum "Communis Opinio"
Huidige ledenaantal:450
Url website:website
Stad:Eindhoven
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Elke dag van 17:00u - totdat er maximaal 7 leden aanwezig zijn
Ontgroening:Ja

Foto's van algemene studentenvereniging SSRE

algemene studentenvereniging SSRE

Geschiedenis van de vereniging

S.S.R.E is ontstaan als tak van het landelijke Societas Studiosorum Reformatorum (S.S.R.) door de vraag naar een gereformeerde studentenvereniging in de technische stad. Op 3 september 1957 ontstond er een voorlopig bestuur voor de Eindhovense S.S.R. afdeling. Na de goedkeuring van zowel de andere studentenvereniging als het College van Bestuur, vond de oprichtingsvergadering van S.S.R.E plaats op 19 september 1957.

Begin 1960 kreeg S.S.R.E. het eerste pand op de Stratumsedijk 95. Daar kon de vereniging een onbewoonbaar verklaarde woning van de gemeente huren. S.S.R.E. was, veel meer dan andere studentenverenigingen, een organisatie met twee gezichten. Het was een gezelligheidsvereniging, maar tegelijkertijd een organisatie met een duidelijke levensbeschouwelijke overtuiging. De interesse vanuit leden in de geloofsleer nam in de jaren zestig snel af. In 1963 had de vereniging genoeg geld om een huis te kopen aan de Havenstraat 2, hieraan dankt de huidige sociëteit haar naam: ‘ευναια’, wat ‘veilige thuishaven’ betekent.

De vermindering van de Bijbelse interesse onder de leden, leidde in de jaren 70 tot een verandering van verenigingsnaam. De vereniging was niet langer reformatorisch van aard en uitte zich als een algemene studentenvereniging; de naam is toen officieel algemene studentenvereniging SSRE genoemd. SSRE heeft echter geen afstand gedaan van de banierzang en gebruikt nog steeds het eerste couplet als verenigingslied.

Na een dip in het aantal en de betrokkenheid van leden eind jaren zeventig beleefde SSRE een periode van bloei begin jaren tachtig. Om meer vrouwelijke leden te trekken werd het mogelijk voor niet-TUE-studenten om toe te treden tot de vereniging. Waar eind jaren zeventig veel disputen het hoofd niet boven water konden houden, veroorzaakte de groei van de vereniging in de jaren tachtig tot de oprichting van veel verschillende disputen. Het gros van de disputen die in deze periode zijn opgericht, bestaan op dit moment nog steeds.

Activiteiten:

De activiteiten bij SSRE zijn erg divers. Aan de gezelligheidskant is de kroeg elke dag van de week geopend voor haar leden om daar in groepsverband te borrelen of van tevoren te eten. Een keer per maand wordt er verenigingseten georganiseerd waarbij de aanwezigen voor een kleine prijs een chique driegangen diner kunnen genieten. Alle disputen organiseren ongeveer elk jaar een activiteit voor de hele vereniging en bevriende clubjes. Zo organiseren we veel (sport)toernooien, themaborrels, diners en gaan we samen op zeilweekend en op wintersport!

Verder kun je als lid jezelf ook goed ontwikkelen in de meer dan 25 verschillende commissies en onderverenigingen. Binnen een commissie heb je niet alleen ge mogelijkheid je te ontwikkelen op sociaal vlak, maar in de breedste zin van het woord. Je leert specifieke vaardigheden aan zoals acquisitievaardigheden, InDesign-skills of het leiden van vergadering.

Missie & Visie

Het doel van algemene studentenvereniging SSRE is het in stand houden en bevorderen van het studentenleven. Hieronder zien we de vorming van de leden op een zo breed mogelijk terrein, met name buiten hun eigen studie en het bevorderen van contacten tussen de leden.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 1 december 2019 om 09:23.

Bronnen: geen

Skip to content