Studiegids » Studentenverenigingen » AEGEE-Nijmegen in Nijmegen

AEGEE-Nijmegen in Nijmegen

AEGEE-Nijmegen is een gezellige vereniging met een focus op reizen. We hebben wekelijks een borrel in de kelder van de Villa van Schaeck, en daarnaast organiseren we vele activiteiten, zowel formeel als informeel. Daarnaast zijn we onderdeel van een Europees netwerk: AEGEE heeft locals in meer dan 160 steden in Europa! Dankzij dit netwerk kunnen we goedkoop reisjes en uitwisselingen organiseren, waardoor je bij ons studenten uit heel Europa kunt leren kennen.

Informatie over AEGEE-Nijmegen

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van AEGEE-Nijmegen. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Gezelligheidsvereniging
Datum opgericht:22 augustus 1986
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten
Koepelorganisatie / netwerk:ISON
Huidige ledenaantal:140
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Villa van Schaeck
Stad:Nijmegen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Maandag 16.00-18.00 Dinsdag 16.00-18.00 Donderdag 16.00-18.00 Vrijdag 16.00-18.00
Jaarlijkse contributie:45
Ontgroening:Nee

Foto's van AEGEE-Nijmegen

AEGEE-Nijmegen

Geschiedenis van de vereniging

Toen AEGEE in 1985 werd opgericht, waren er zes lokale verenigingen. In 1986 werd onze eigen lokale vereniging, AEGEE-Nijmegen, opgericht. In het begin was AEGEE vooral een mogelijkheid om Europa te ontdekken; dat is het tegenwoordig nog steeds, maar nu organiseren we daarnaast veel activiteiten speciaal voor studenten in Nijmegen. Sinds 2020 hebben we een eigen sociëteit, waardoor je biertjes op de borrel worden getapt door mede-AEGEE-leden of jouzelf. Dus of je nou van gezellige activiteiten, reizen, Europa ontdekken of alle drie houdt, bij ons kan het allemaal!

Activiteiten:

Bij AEGEE doen we niet aan een ontgroening: je kunt het hele jaar door lid worden, en zodra je lid bent, kun je aan al onze activiteiten deelnemen. We organiseren echter wel twee keer per jaar een introductie (in september en in de winter), waarbij onze commissies je laten kennismaken met de vele kanten van de vereniging: zo kun je deelnemen aan een cantus, een eetactiviteit, een stadsspel en een pubquiz. Daarnaast zijn terugkerende activiteiten gedurende het jaar het ledenweekend, reisjes, liftwedstrijden, uitwisselingen en de Agora: dit is een evenement waarbij leden van alle locals in Europa een week lang samenkomen om te vergaderen én te feesten, een ervaring die je alleen bij AEGEE meemaakt! Ook staat AEGEE bekend om de Summer University, waarbij je twee weken lang met een kleine groep studenten uit heel Europa allerlei avonturen beleefd en elkaar door en door leert kennen.

Missie & Visie

De missie van AEGEE-Nijmegen is dat we studenten in Nijmegen en in Europa samenbrengen, waarbij gezelligheid, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid op een vrijblijvende manier vooropstaan. De visie is dat studenten in Nijmegen het maximale uit zichzelf en hun studententijd halen, duurzame vriendschappen ontwikkelen en Europa in al haar facetten ontdekken.

Overige Informatie

AEGEE-Nijmegen is een Nederlandstalige vereniging, wij staan echter ook open voor internationale studenten.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 2 juli 2020 om 05:19.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud