Studiegids » Studentenverenigingen » A.S.V. Prometheus in Leiden

A.S.V. Prometheus in Leiden

A.S.V Prometheus maakt het mogelijk om naast je studietijd ruimte te bieden aan je interesses. Prometheus is dé plek om al je nieuwsgierigheid te voeden en vrienden te ontmoeten met dezelfde interesses als jij!

– Leer iedere woensdag iets nieuws bij de lezing. Van oude Romeinen tot astrofysica en van Brexit tot waarzeggerij, er is altijd iets boeiends!
– Na elke activiteit een gezellige borrel
– Heb je een hobby waar je graag meer tijd aan wil besteden? Bij onze vele gilden kun je je enthousiasme delen!
– Ontdek en beleef van alles bij de vele uitjes en workshops die Prometheus organiseert

Informatie over A.S.V. Prometheus

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van A.S.V. Prometheus. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Cultureel
Datum opgericht:1991
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:studenten
Huidige ledenaantal:276
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Kaiserstraat 25, 2311 GN Leiden
Stad:Leiden
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Promtheus organiseert elke woensdag avond vanaf 20:30 een lezing.
Jaarlijkse contributie:40
Ontgroening:Nee

Foto's van A.S.V. Prometheus

A.S.V. Prometheus

Geschiedenis van de vereniging

A.S.V. Prometheus is opgericht in 1991.

Activiteiten:

Prometheus is een culturele gezelligheidsvereniging die groeit en bloeit. Elke woensdag beginnen we met een interessante lezing over de meest uiteenlopende onderwerpen door een breed scala aan sprekers. Van juridici die vertellen over Brexit tot een brandweerman die vertelt over zijn beroep. Van medewerkers van azielzoekerscentra tot Herman Koch over het schrijversvak. Zowel leden als niet-leden zijn welkom op deze avonden. Na een lezing is er ook altijd een gezellige borrel om nieuwe vrienden te maken.

Daarnaast organiseren we op dinsdagavond en in het weekend andere culturele activiteiten, zoals workshops, discussieavonden en uitstapjes naar musea en theaters. Uitjes zoals een strand- of boswandeling of een avondje lasergamen kom je óók tegen op het programma. Verder is er een jaarlijkse buitenlandreis en meerdere weekendjes weg.

Gilden vormen een belangrijk onderdeel van Prometheus: gilden zijn kleinere groepjes binnen de vereniging rondom een bepaalde interesse. Zo is er bijvoorbeeld een Moeilijkeboekengilde, een Pridegilde, een Tekengilde en nog veel meer! Je kunt bij zo veel gilden lid worden als je wilt, of, als je een nieuw leuk idee hebt voor een gilde, er gemakkelijk zelf één oprichten.

Missie & Visie

Door ons brede programma is Prometheus dé plek waar student en cultuur samenkomen. Wij zijn een kleinschalige vereniging waar iedereen elkaar kent en iedereen welkom is. Dus wacht niet langer en ontdek en ontwikkel jouw interesses bij Prometheus!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 10 april 2020 om 11:06.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud