Studiegids » Studentenverenigingen » A.S.V. Karpe Noktem in Nijmegen

A.S.V. Karpe Noktem in Nijmegen

Karpe Noktem is een dynamisch alternatief voor iedereen die zich niet tot traditionele studentenverenigingen aangetrokken voelt. Wij brengen HBO- en WO-studenten op een ongedwongen manier samen. De meeste verenigingen eisen van nieuwe leden een ontgroening en jarenlange aanwezigheidsplicht. Bij Karpe Noktem is er geen introductieperiode of ontgroening. Karpe Noktem wil vooral iedereen wat bieden: concerten voor de muziekfreaks, Spelletjesdagen voor bordspelfanaten, ledenblad Akta Nokturna voor literair talent, LAN-parties voor gamers en een wekelijkse borrel voor de stamgasten.

Bij Karpe Noktem maken de leden de vereniging. We bieden vrijwel constant activiteiten aan die door actieve leden zijn georganiseerd. Daardoor blijft iedereen bij elkaar betrokken en is er voor ieder wat wils. Zo leer je snel je Nijmegen en andere studenten kennen.

Dus: wil jij nog iets gezelligs doen naast je studie? Wil je niet alleen bij je studie blijven hangen? En wil je nog iets ondernemen en zien van de wereld? Ongedwongen, actief, dynamisch, veelzijdig. Karpe Noktem… anders ook!

Informatie over A.S.V. Karpe Noktem

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van A.S.V. Karpe Noktem. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Alternatieve Studentenvereniging
Datum opgericht:21 april 2014
Status vereniging:Actief
Huidige ledenaantal:140
Url website:website
Stad:Nijmegen
Jaarlijkse contributie:75
Ontgroening:Nee


Geschiedenis van de vereniging

Karpe Noktem is één van de jongste gezelligheidsvereniging van Nijmegen. Het idee voor de vereniging ontstond in de introductie van 2003. In de aanloop naar het daadwerkelijk opstarten van een nieuwe vereniging organiseerde Karpe Noktem in april en juni 2004 twee feesten. Een officieus oprichtingsfeest in Café De Onderbroek en een Midzomernachtfeest in toenmalig café Gonzo. Twee volle zalen maakte ons overtuigd van het gene wat we al maanden riepen: er is animo voor een alternatieve gezelligheidsvereniging in Nijmegen!

En zo geschiedde het… In de zomermaanden van 2004 maakt Karpe Noktem zich op voor de studentenintroductie. In een week tijd bestookt de vereniging de aankomende studenten met een drietal activiteiten. Een 80’s Bash/WaPuSka (in/met Diogenes), een avondje relaxen in de zomerzon, en een Loungefeest (in De Onderbroek). Eveneens is Karpe Noktem aanwezig op de informatiemarkt, en wordt er die week voor het eerst een begin gemaakt met het werven van leden. Na intro wordt de balans opgemaakt, en telt de vereniging zo’n 15 leden.

Vanaf september 2004 begint Karpe Noktem goed op gang te komen, en langzamerhand vorm te krijgen. De twee wekelijkse borrel wordt geïntroduceerd, en de activiteiten krijgen de regelmaat die ze nodig hebben. Na een maand acht het bestuur de tijd rijp voor een uitdaging, en wordende kersverse leden uitgenodigd voor een weekend in het idyllische Hoenderloo. Het wordt een gedenkwaardig weekend waarin de workshops de gezelligheid afwisselen.

Verdere hoogpunten in het prille bestaan van Karpe Noktem zijn het piraten themafeest “Kapen en Kielhalen”, de Sinterklaas-Bingo-avond, en de eerste Bandjesavond (met optredens van The Analog Project, Pharmacon en Ska Zuster Nee Zuster).

Karpe Noktem sluit het jaar 2004 vol goed gemoed af met de betrekking van een bestuurskamer in het Gymnasion. Vanuit deze plek zal de Karpe Noktem-motor draaiende worden gehouden, ten einde ook in 2005, en in de decennia erna, activiteiten te blijven organiseren die als legendarisch de geschiedenis in zullen gaan.

In januari 2005 gaat Karpe Noktem dansend het nieuwe jaar in met een feest in de Gonzo met de toepasselijke naam “Dansfeest”. Een maand later volgde de nu al roemruchte Karpe Noktem’s Extreme playbackshow. Een zinderde avond waar George Baker gebroederlijk naast The Supremes en KISS stond. Met een publiekslieveling het optreden van een behaarde Ariel de zeemeerm(i/a)n.

Ook in de periode februari tot en met mei staat het programma bom vol van de meest uiteenlopende activiteiten. Karpe Noktem plukt boompjes in de Hatertse Vennen, staat oog in oog met Het Kwaad (Tropenmuseum), kijkt films, en stelt zich bloot en een schandalige hoeveelheid alcohol (bierspellenavond).

Maar de onbetwiste hoogtepunten van het tweede halve jaar Karpe Noktem zijn toch echt. Het Broeder en Zusterfeest in De Onderbroek (met bezoek van zusjes Catena, Saam, Wolbodo), Het Hippiefeest in Gonzo, en het Gemaskerde eindfeest van Karpe Noktem in De Cloostertuyn.

Tegenwoordig bevind Karpe Noktem zich in de Villa van Schaeck, samen met enkele andere Nijmeegste studentenverenigingen, maar de sfeer is nog als vanouds!

Activiteiten:

Karpe Noktem staat ondere andere bekend om zijn live-acts, zoals Karpe Rockt’em en de bandjesavonden. Daarnaast organiseren we voor leden tal van andere activiteiten. Een kleine greep uit voorgaande hoogtepunten: Karpe Rockt’em, De nacht van de poëzie, Het tweejaarlijkse gala & Karpe Noktem zomer en lente weekenden. We organiseren op regelmatige basis spelletjesdagen, leuke themafeesten, nachtpicknicks en creatieve of culturele avonden. Ook verzeil je regelmatig in een vreemde stad tijdens onze feesten bij onze zusterverenigingen van het ZEUS-verband.

Natuurlijk is er elke maandag een gezellige borrel in onze vaste stek, de Villa van Schaeck. Wil je concrete up-to-date informatie over ons programma? Kijk even in onze agenda: https://karpenoktem.nl/agenda.

Missie & Visie

De vereniging heeft ten doel: het bevorderen van de diversiteit in het aanbod van de gezelligheidsverenigingen voor studenten in Nijmegen en het bij elkaar brengen van studenten van verschillende studierichtingen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 september 2019 om 04:59.

Bronnen: geen

Skip to content