Studiegids » Studentenverenigingen » A.S.K.V. Particolarte in Amsterdam

A.S.K.V. Particolarte in Amsterdam

A.S.K.V. Particolarte is een kunst- en gezelligheidsstudentenvereniging te Amsterdam. Zij borrelt iedere week op maandagavond in sociëteit “KPATHP” aan de Prinsengracht 181.
Iedere student is het gehele jaar door welkom, omdat Particolarte ontgroening noch introductieperiode kent. Mensen kunnen hun intresses beoefenen en ontdekken in de vele commissies die Particolarte kent, waaronder zang, toneel, kijk, et cetera. Ook zijn er jaarlijks laagdrempelige open podia waar alle leden hun ei kwijt kunnen.
Dankzij haar formaat en gebrek aan hiërarchie kent Particolarte een gemoeddelijke, ontspannen sfeer.

Informatie over A.S.K.V. Particolarte

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van A.S.K.V. Particolarte. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Kunst
Datum opgericht:26 mei 1989
Status vereniging:Actief
Huidige ledenaantal:71
Url website:website
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Iedere maandag is er eet- en borrelgelegenheid. Eten om 20.00 (op aanmelding, voor 17.00 op kook@particolarte.nl) Borrel vanaf 21.30
Jaarlijkse contributie:100
Ontgroening:Nee


Geschiedenis van de vereniging

Particolarte is opgericht op 26 mei 1989 door een klein groepje studenten. De oprichting had als doel om de cultuurbeleving en het sociaal contact onder studenten te vergroten, studenten bewust te maken van hun positie in het onderwijssysteem en om regelmatig een verenigingsblad uit te geven. In de loop der jaren is Particolarte uitgegroeid tot een vereniging van zo’n 70 leden.

Activiteiten:

Gedurende het studiejaar organiseert Particolarte verschillende activiteiten. We hebben kunstworkshops, zanglessen, drie keer per jaar ons eigen open podium, twee keer een weekend naar het buitenland, twee keer een gezelligheids/themaweekend in Nederland, een songfestival, in oktober begint de toneelgroep en in juni voert deze een toneelstuk op. Verder organiseren we ook nog bezoekjes aan musea, tentoonstellingen, en andere culturele instellingen. Elke maandag wordt er geborreld en vooraf is er de mogelijkheid om mee te eten.

Missie & Visie

Kunst verbindt. Particolarte is een studentenvereniging waarbij kunst, in al haar verschijningen, mensen bij elkaar brengt. Creativiteit en gezelligheid kun je niet afdwingen. Daarom hebben we geen ontgroening of verplichtingen of hiërarchie. Kunst en gezelligheid doen we niet alleen door een wekelijkse borrel, maar ook door allerlei commissies en activiteiten waarbij we zowel zelf kunst maken en van kunst van andere genieten. De activiteiten gaan van kinderlijk knutselen tot spelen in een ontroerend toneelstuk, van een cocktailworkshop (laten we eerlijk zijn, dat is ook een kunst) tot poëzie schrijven in een museum. Sommige van onze leden willen graag wat op handen hebben als je elkaar leert kennen, andere leden zoeken mensen om hun kunstvorm mee te delen. Zo gebeurd het heel snel dat mensen verborgen talenten blijken te hebben, en zo gebeurd het heel snel dat je je thuis en verbonden voelt in Amsterdam.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 20 april 2020 om 09:52.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud