Studiegids » Studentenverenigingen » A.L.S.V. Quintus in Leiden

A.L.S.V. Quintus in Leiden

A.L.S.V. Quintus is met haar 1400 actieve leden, een van de drie grootste studentengezelligheidsverenigingen in Leiden. Bijzonder aan Quintus is de structuur, leden vormen geen eigen jaarclub maar sluiten zich aan bij een van de 29 bestaande disputen. Via het dispuut kom je in contact met Quinten met verschillende leeftijden, studies en achtergronden. Vanaf je eerste jaar kun je op Quintus, naast je studie, je actief inzetten om veel uiteenlopende activiteiten te organiseren zoals het maken van een almanak, het organiseren van een feest of gala of het neerzetten van een fantastische EL CID-week. Naast deze commissies heeft Quintus ook een aantal subverenigingen en sportteams. Ook wordt er veel aandacht besteed aan carrièregerichte activiteiten, zetten Quinten zich in voor het goede doel en wordt er in deze Coronatijd samen gestudeerd in de Quintus Bibliotheek (QB).

Informatie over A.L.S.V. Quintus

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van A.L.S.V. Quintus. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Studentengezelligheidsvereniging
Datum opgericht:18-1-1979
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten van Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden
Koepelorganisatie / netwerk:Aller Heiligen Convent
Huidige ledenaantal:1400
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Boommarkt 5 2311EA Leiden
Stad:Leiden
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:De sociëteit is geopend van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 18:00. Op maandag en donderdag vinden er borrels plaats, op vrijdag dixo's en ons pand is op alle dagen te huren.
Jaarlijkse contributie:140
Ontgroening:Nee

Foto's van A.L.S.V. Quintus

A.L.S.V. Quintus

Geschiedenis van de vereniging

Na de EL CID van 1978 kwamen enkele Augustijnen, Minervanen en niet georganiseerde Universitaire kaderleden onder leiding van Ben van Noort regelmatig bijeen om de basis te leggen voor de oprichting van een nieuwe studentenvereniging. Binnen Leiden was behoefte aan een nieuwe goed gestructureerde vereniging. Minerva was te groot en conservatief, Augustinus was intern verdeeld, te los en inmiddels voor werkende jongeren. Er werd gekozen voor de naam Quintus, omdat dit de vijfde studentenvereniging van Leiden zou worden.

De eerste sociëteit van Quintus bevond zich op de hoek van de Korte Mare en de Oude Singel in het voormalig Katholiek Militair Tehuis. In 1966 is Quintus verhuisd naar de huidige Sociëteit, de voormalige “bombestendige” PTT-telefooncentrale van de Leidse binnenstad, gelegen tussen de Breestraat en de Boommarkt. In de tussentijd is de sociëteit een aantal keer verbouwd. Bij gelegenheid van het 8e lustrum werd in 2018-2019, de entree aan de binnenplaats verplaatst en vergroot, in de kelder kwam een schitterende discozaal, grote garderobe, toiletten en repetitieruimte voor bands; op de begane grond aan de Boommarkt een 2e grote zaal. De gehele technische installatie en luchtbehandeling werd vervangen en grotendeels op het dak geplaatst waar verder zonnepanelen en warmtewisselaars staan gepland. Boven op de nieuwe ingang werd een groot terras aangelegd.

Activiteiten:

Alle disputen hebben een vast plekje op de maandag- of donderdagborrel, de commissies vergaderen op woensdag en elke vrijdag wordt er een feestje gebouwd in de Centrale (de discokelder). Het Quintusrestaurant is geopend van maandag t/m donderdag en momenteel is het restaurant zelfs ingericht als afhaalservice.

Gedurende het jaar wordt er van alles georganiseerd voor en door het bestuur, commissies en de disputen. Enkele hoogtepunten zijn bijvoorbeeld het kerstdiner, de crisis, de subweek, de Delta playbackshow, museumnacht, het gala, de musiQal, Festival de Fusie en het carrièrefestival.

Missie & Visie

De missie van Quintus is om Leidse studenten een plek te bieden waar zij kunnen groeien. De verschillende disputen en type mensen zijn een mooie afspiegeling van de maatschappij, dit maakt Quintus een oefenruimte om veilig te leren en eventueel fouten te maken.

‘Steeds wetend dat wij elkaar weer zullen zien, de volgende dag of op den duur.’

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 31 juli 2019 om 14:39.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud