Studiegids » Sportverenigingen » U.S.S.V. Simius Hircus in Utrecht

U.S.S.V. Simius Hircus in Utrecht

U.S.S.V. Simius Hircus is de survivalrunvereniging voor Utrechtse studenten. Tweemaal per week, op dinsdag- en donderdagavond, wordt er bij ons een training georganiseerd op onze survivalbaan op Olympos.

Survivalrun is een veelzijdige sport. De basis bestaat uit hardlopen (op onverhard terrein) en het nemen van diverse hindernissen gemaakt van touwen, houten balken en netten. Anders dan bij obstacle runs zijn de hindernissen zoveel mogelijk met de natuur verweven. Bovendien vereisen ze vaak eerder techniek dan kracht. Maar dat is niet alles. Boogschieten en houthakken zijn bijvoorbeeld ook onderdeel van de sport. De competitieve vorm van de sport bestaat uit de vele survivalruns die door verenigingen in het hele land worden georganiseerd.
Naast de trainingen organiseert Simius Hircus nog een hoop andere activiteiten die vooral voor de gezelligheid zijn. Denk aan borrels, een spelletjesavond, een BBQ of een sportief weekendje weg. Bovendien wordt er regelmatig een borrel aan een kampvuur georganiseerd.

Meer info vind je op survivalutrecht.nl. Hier vind je ook info over onze introperiodes en over wanneer je een keer vrijblijvend bij ons kan komen trainen!

Per e-mail zijn we bereikbaar op info@survivalutrecht.nl.

Informatie over U.S.S.V. Simius Hircus

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van U.S.S.V. Simius Hircus. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:U.S.S.V. Simius Hircus
Activiteiten:Survivalrun
Aantal leden / teams:130
Datum opgericht:3 september 2012
Plaatsnaam:Utrecht
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

Eind oktober 2011 kwamen Tom Broeze en Axel van Ruitenbeek bij elkaar. Als fanatieke survivallaars leek het ze erg leuk een survivalvereniging in Utrecht op te zetten. Gedurende dat jaar zijn er verschillende gesprekken geweest met o.a. de V.S.U., de Universiteit Utrecht en Olympos. Vanaf maart 2012 werd Fiona van Kaam bij de plannen betrokken. Op 20 kwam de toestemming om de survivalplannen te realiseren bij sportcentrum Olympos in Utrecht. Op 17 augustus werd begonnen aan de bouw van de survivalbaan. Gedurende de jaren is de baan verder en verder uitgebreid en is het ledenaantal fink gegroeid.

Doel van de vereniging

Het doel van de vereniging is om het voor studenten mogelijk te maken de survivalsport te beoefenen. Dit doen we door twee keer per week een training aan te bieden. Hier wordt getraind op techniek, uithoudingsvermogen en kracht. Daarnaast organiseren we jaarlijks de enige echte “Utrecht Survivalrun” op het Utrecht Science park. Deze is ook toegankelijk voor beginners, iedereen die maar wil kan mee doen!

Daarnaast staat Simius Hircus ook voor gezelligheid en samenhorigheid. Met onze mede-surivalaars beleven we regelmatig het studentenleven in Utrecht. Maar wel op een heel vrijblijvende manier. Niets is verplicht. Desalniettemin zijn er bij de vereniging altijd wel leuke dingen te doen.

Verbonden aan

Simius Hircus is aangesloten bij het BOSSO (bestuurlijk overkoepelend studenten survivalrun orgaan). Hierbij zijn nog zes andere studenten survivalverenigingen aangesloten; namelijk Slopend (Delft), FEL (Nijmegen), Tartaros (Enschede), Moddervet (Groningen), All Terrain (Eindhoven) en WOEST (Wageningen). Tezamen organiseren zij jaarlijks het Nationaal studenten survivalrun weekend (NSSW): een sportief en gezellig weekend weg met survivalrunners uit het hele land. Verder streven zij belangen na die op alle studenten-survivalrunverenigingen van toepassing zijn.

Daarnaast is Simius Hircus aangesloten bij de SBN (Survivalrun Bond Nederland). Deze behartigt belangen van survivalrun verenigingen in het algemeen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 maart 2020 om 13:13.

Bronnen: geen

Skip to content