Studiegids » Sportverenigingen » TilSAC in Tilburg

TilSAC in Tilburg

Bij de Tilburgse Studenten Alpen Club, ook wel TilSAC, hebben we een passie voor klimmen. Of dat nou buiten op de rotsen is of binnen in één van de vele klim- en boulderhallen. We proberen zo veel mogelijk disciplines binnen het klimmen uit: van indoor tot outdoor, van boulderen tot ijsklimmen. Onder onze leden vind je altijd iemand om samen mee de hoogtes te trotseren.

Informatie over TilSAC

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van TilSAC. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:TilSAC
Activiteiten:Klimmen
Aantal leden / teams:70
Datum opgericht:18 september 1984
Plaatsnaam:Tilburg
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

De Tilburgse Studenten Alpen Club werd op 18 september 1984 opgericht door leden van het Tilburgs Studenten Corps St. Olof. Toentertijd was TilSAC een ondervereniging van Olof, maar werd uiteindelijk een zelfstandige vereniging. Tegenwoordig is TilSAC nog steeds de studentenklimvereniging van Tilburg!
Onze vereniging kent hedendaags veel unieke terugkerende activiteiten zoals midzomer klimweekenden en outdoor boulder sessies in Fontainebleau.

Doel van de vereniging

Ons doel is om er te zijn voor de student die iets extra’s zoekt binnen zijn of haar studententijd; een toegankelijke en compleet vrijblijvende omgeving met een open en warme sfeer. Iedere week trainen we om beter te worden in deze sport. We hebben een vaste trainingsavond op woensdag en een ledentraining op maandag in het sportcentrum van de universiteit. Daarnaast is dinsdag de vaste dag waarop we gaan boulderen bij Block013.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 maart 2020 om 13:13.

Bronnen: geen

Skip to content