Studiegids » Sportverenigingen » T.S.H.V. SHOT in Tilburg

T.S.H.V. SHOT in Tilburg

SHOT is de studentenhockeyvereniging van Tilburg. Alles is dan ook ingericht voor studenten, de vele kansen om actief te zijn in een van de 16 commissies, de lage contributie, het tenue dat je van de club in bruikleen krijgt en de materialen die altijd beschikbaar zijn door de samenwerking met het Tilburg University Sport Centre. Naast hockey staat ook gezelligheid hoog in het vaandel. De club is voor studenten en wordt dan ook volledig gerund door studenten. SHOT heeft een waterveld en een combi-veld.

Informatie over T.S.H.V. SHOT

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van T.S.H.V. SHOT. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:T.S.H.V. SHOT
Activiteiten:Hockey
Aantal leden / teams:382
Datum opgericht:22 april 1986
Plaatsnaam:Tilburg
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

Studenten en hockey is altijd een goede combinatie geweest. Al sinds 1937 wordt er door studenten van de Tilburgse Universiteit gehockeyd. Maar in die jaren was er nog geen aparte vereniging. Lange tijd waren er voor hockey spelende studenten twee mogelijkheden: ze konden wat aanrommelen op de grasvelden van de universiteit of studentenvereniging Olof, daarnaast konden ze lid worden van een hockeyvereniging voor ‘burgers’.

In het voorjaar van 1984 ontstond de behoefte om daar verandering in te brengen. De oprichting verliep heel geleidelijk over een aantal jaar. Een aantal studenten dat hockeyde bij de Tilburgse Hockeyclub Were Di stelde voor zich af te splitsen en een eigen vereniging te beginnen. Were Di reageerde heel nobel op het initiatief van de studenten en steunde het idee. De hockeybond was echter een ander verhaal. Zij waren bang dat studenten te nalatig zouden zijn en afspraken niet na zouden komen. Er kwamen dus strikte voorwaarden. De nieuwe vereniging moest eerst twee jaar proefdraaien onder de vlag van ‘vadervereniging’ Were Di. Initiatiefnemers Arnold Theeuws, Luc Frantzen, Kitty Arntz en Jan van de Wetering hadden onderhandeld dat de studenten hun eigen veld, tenue en contributie mochten bepalen. Er kwam ook een eigen naam. Er werd gekozen voor Studenten Hockeyvereniging Tilburg, die zich laat afkorten tot SHOT. Mede dankzij de goede samenwerking met Were Di verliepen de twee jaar zonder problemen en op 22 april 1986 werd SHOT als onafhankelijke vereniging door de KNHB erkend.

Doel van de vereniging

Het doel van SHOT is het aanbieden van hockey voor haar leden, een gezellige sfeer behouden en leden mogelijkheden te bieden zichzelf en hun vaardigheid op het gebied van hockey te ontwikkelen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 maart 2020 om 13:13.

Bronnen: geen

Skip to content