Studiegids » Sportverenigingen » SDV AmsterDance in Amsterdam

SDV AmsterDance in Amsterdam

AmsterDance is de dansvereniging voor studenten in Amsterdam, waar je kunt dansen met leeftijdsgenoten en we sport en gezelligheid met elkaar combineren! We organiseren lessen in verschillende stijlen, maar richten ons in het bijzonder op partnerdansen, want samen dansen is toch gewoon het leukst? Gezelligheid en toegankelijkheid staan bij ons centraal.

Informatie over SDV AmsterDance

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van SDV AmsterDance. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:SDV AmsterDance
Activiteiten:Dansen
Aantal leden / teams:150
Datum opgericht:4 oktober 2012
Plaatsnaam:Amsterdam
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

Al langere tijd waren er stijldansers in Amsterdam die deelnamen aan het jaarlijkse Nederlands Toernooi voor Dansende Studenten (NTDS). Dit studententoernooi voor stijldansers was en is nog altijd het jaarlijks hoogtepunt voor de 11 studentendansverenigingen van Nederland. Het was dan ook vanzelfsprekend toen deze Amsterdamse stijldansers besloten een vereniging op te richten en aan te sluiten bij de Nederlandse studentendansverenigingen. Met de nodige inspanningen werd op 4 oktober 2012 Studentendansvereniging AmsterDance opgericht. Haar origine ligt dan ook onlosmakelijk bij het stijldansen onder studenten, maar in de loop der jaren is AmsterDance uitgegroeid tot een brede vereniging voor alle studentendansers en biedt naast stijldansen ook veel lessen in andere stijlen. AmsterDance is dan ook betrokken bij vrijwel alle dansactiviteiten voor studenten in Amsterdam.

Doel van de vereniging

AmsterDance is de plek voor alle studenten die interesse hebben in dansen en heeft als doel deze mensen een plek te bieden om elkaar te leren kennen, zichzelf te ontwikkelen als danser en om kennis te maken met nieuwe dansstijlen. Bij AmsterDance staat toegankelijkheid voorop en zorgen we dat iedereen zich op zijn of haar eigen niveau kan ontwikkelen als danser en als persoon.

Verbonden aan

AmsterDance is een zelfstandige vereniging en is verbonden aan de zowel sportcentra van de UvA en VU als het cultuurcentrum CREA. AmsterDance werkt daarnaast nauw samen met haar zusterverenigingen in andere studentensteden.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 11 januari 2021 om 11:43.

Bronnen: geen

Skip to content