Studiegids » Sportverenigingen » S.D.V.N. Dance Fever in Nijmegen

S.D.V.N. Dance Fever in Nijmegen

Met ongeveer 350 dansende leden wordt er gedanst op verschillende niveaus in vijf verschillende dansstijlen: Stijldansen, Modern Jazz, Klassiek Ballet, Hiphop en Showdance. Daarnaast worden er veel dansgerelateerde en gezellige activiteiten ondernomen. Denk hierbij aan workshops salsa, tapdance of charleston. Naast de dansgerelateerde activiteiten organiseert Dance Fever ook andere activiteiten, zoals bowlingavonden, borrels, een barbecue aan het eind van het jaar en natuurlijk een heel mooi gala! Gezelligheid is bij Dance Fever gegarandeerd!

Informatie over S.D.V.N. Dance Fever

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van S.D.V.N. Dance Fever. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:S.D.V.N. Dance Fever
Activiteiten:Dansen
Aantal leden / teams:364
Datum opgericht:2005
Plaatsnaam:Nijmegen
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

In 2005 ontstond het idee voor de oprichting van een Nijmeegse studentendansvereniging. In de eerste vergadering van het aspirantbestuur w werd besloten verder te gaan met zowel jazzdance als stijldansen. Er werd een aantal proeflessen gehouden en op 6 februari 2006 was de eerste officiële stijldansles een feit. Op 28 november 2005 vond de eerste algemene ledenvergadering plaats waarop het aspirantbestuur zich verkiesbaar stelde. Het aspirantbestuur werd gekozen evenals de naam van de vereniging . Hoewel het niet veel scheelde werd ‘Dance Fever’ toch verkozen boven ‘De roze tutuutjes’. Binnen een jaar was er dus een dansvereniging opgericht waarbinnen twee dansdisciplines tot de mogelijkheden behoorden. Aan het eind van dansjaar 2005-2006 telde de vereniging ongeveer veertig leden. Inmiddels is Dance Fever uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met ruim 350 leden en vijf verschillende dansstijlen!

Doel van de vereniging

Het doel van de vereniging is het doen beoefenen en het bevorderen van het dansen in de
breedste zin van het woord door studenten, alsmede het fungeren als een studentenvereniging.

Prestaties

Dance Fever is gegroeid van twee lessen bij de oprichting naar vijf avonden in de week danslessen in maar liefst vijf stijlen!

Verbonden aan

Dance Fever is onderdeel van de koepelverenigingen CODC en NSSR.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 mei 2020 om 11:28.

Bronnen: geen

Skip to content