Studiegids » Sportverenigingen » Keizerstad Kannibalz in Nijmegen

Keizerstad Kannibalz in Nijmegen

De Keizerstad Kannibalz zijn als studentensport op het sportcentrum van de Radboud Universiteit in Nijmegen te vinden. Twee keer in de week wordt er hard getraind om op de zondagen in andere of eigen studentenstad tegen een andere vereniging te strijden.
Het spel lacrosse kent momenteel twee varianten: de vrouwen en mannen variant. De vrouwen spelen een tactisch en snel spel waarbij het doel is om de bal, met behulp van de stick met de head met daarin het netje, in het goal van de tegenstander te krijgen. De mannen variant daarentegen spelen met dezelfde spelopzet maar ruiger spel. Ze dragen full body bescherming (zoals bij rugby vaak te zien is) en mogen contact zoeken tijdens het spel.
Als we dan hard getraind en gestreden hebben proberen we elke twee weken onze gezelligheidsvaardigheden te onderhouden met een borrel of activiteit, zoals onder andere de team challenge, sinterklaas viering en het Laxcie weekend.

Informatie over Keizerstad Kannibalz

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Keizerstad Kannibalz. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:Keizerstad Kannibalz
Activiteiten:Lacrosse
Aantal leden / teams:4
Datum opgericht:2008
Plaatsnaam:Nijmegen
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

Lacrosse bestaat al sinds de tijd van de Indianen in Noord-Amerika, toch is het pas sinds begin 21ste eeuw ook in Nederland te vinden. De sport is voornamelijk onder de studenten groter geworden, en nu ook steeds meer in onder de jeugd en burgers (wie vaak gedurende hun studententijd gespeeld hebben). De vereniging heeft in 2008 ontstaan en sinds dien zijn er veel studenten gekomen, gegaan en blijven hangen (sommige heren vergezellen ons al 10 jaar!).

Doel van de vereniging

Het grootste doel van de vereniging is om iedereen aan het lacrossen te krijgen en het samen vooral gezellig te hebben. We hopen ieder jaar natuurlijk een mooie competitie te spelen, en onszelf uit te blijven dagen en het niveau van onze spelers te vergroten.

Prestaties

Onze dames en heren 1 team speelt beide al enkele jaren eerste divisie, en de dames en heren 2 probeert met nieuwe spelers naar dit niveau toe te werken, wat goed te doen is aangezien de studenten lacrosse ieder jaar gloednieuwe spelers krijgt, en gevorderde spelers bij burger verenigingen gaan spelen.
Als groeiende sport kennen we ook excellerende spelers wie meespelen in het Nederlands team, om Nederland Lacrosse op internationale competities te verdedigen.

Verbonden aan

Om lacrosse in Nederland te bevorderen proberen we ons zo groot mogelijk te maken onder de jeugd, zodat zij voor hun studententijd al kennis hebben gemaakt met de sport. De jeugd is op meerdere locaties te vinden, voro meer informatie contacteer jeugd@nederlandlacrosse.nl. Al eerder genoemd zijn de gevorderde spelers wie na hun studententijd kunnen doorstromen naar het burger team, voor meer informatie contacteer burgerlacrosse.nijmegen@gmail.com.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 september 2020 om 11:03.

Bronnen: geen

Skip to content