Studiegids » Sportverenigingen » Impact Sports Academy in Breda

Impact Sports Academy in Breda

Bij Impact Sports Academy staan gezelligheid, een goede sfeer en keihard trainen voorop. In onze gym is iedereen gelijk en voor ego’s of stoer gedrag is bij ons geen plaats. Ons uitgangspunt is elkaar helpen en elkaar respecteren. Onze lijfspreuk is ‘Simul Fortes’ ofwel ‘samen sterker’.

Het beoefenen van een vechtsport zorgt voor meer kracht, uithoudingsvermogen en leningheid. Ditzelfde geldt voor de vormen van CrossFit die wij aanbieden. Bij Impact kun je alle sporten natuurlijk afzonderlijk beoefenen, maar alle sporten sluiten wel zo op elkaar aan dat het mogelijk is om meerdere sporten met elkaar te combineren.

Veel van onze CrossFit lessen hebben een relatie met oefeningen die gebruikt worden in de vechtsporten zoals boksen en MMA. Zo werken veel professionele MMA-vechters aan hun kracht, explosiviteit en lenigheid aan de hand van Crossfit oefeningen. Met boksen kun je het staande gevecht van het Krav Maga verbeteren en ditzelfde geldt voor het Luta Livre (grappling) en het MMA. Op deze wijze zijn technieken dus niet strijdig met elkaar. Sterker nog, ze versterken elkaar. Alle mogelijkheden dus om een complete (vecht)sporter te worden!

Naast vechtsporten bieden we ook vechtsportgerelateerde fitness lessen aan zoals bokszaktraining en 12 Rounds StrikeFit (circuittraining gebaseerd op boksoefeningen en boksmaterialen).

Ook binnen het CrossFit bieden we naast de ‘standaard’ CrossFit WOD nog diverse speciale lessen aan die goed aansluiten op of een verdieping zijn van de CrossFit WOD. Wil je je specialiseren of meer kennis opdoen van specifieke oefeningen dan kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een CrossFit Oly, CrossFit Strength, CrossFit Gymnastics of CrossFit beginners.

Om te zorgen dat je in je sport kunt doorgroeien zullen er periodiek ook speciale trainingen gegeven worden voor bijvoorbeeld wedstrijdgroepen. In deze trainingen wordt je – voor zover dat je doel is – klaargestoomd voor de ring, CrossFit wedstrijden of andere evenementen zoals bijvoorbeeld Mudmasters.

Je vindt Impact Sports Academy aan de Linistraat 23 in Breda, op loopafstand van het centraal station van Breda. Daarnaast is er volop parkeergelegenheid aanwezig. Je kunt de auto parkeren op het terrein bij CrossJumps en dan voorlangs naar onze locatie lopen.

Informatie over Impact Sports Academy

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Impact Sports Academy. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:Impact Sports Academy
Activiteiten:CrossFit, Bokszaktraining, Krav Maga, Boksen, Kickboksen, Braziliaans Jiu Jitsu, grappling, MMA
Aantal leden / teams:600
Datum opgericht:01-02-2012
Plaatsnaam:Breda
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

Impact Sports Academy is opgericht begin 2012 en is vanaf het begin af aan een multidisciplinaire sportschool geweest. De focus heeft altijd gelegen op groepslessen (Simul Fortes – samen sterker). We bieden dan ook geen fitness abonnementen aan waarbij je zelfstandig traint. De focus van de sportschool ligt op zelfverdediging, vechtsporten en CrossFit.

Doel van de vereniging

Sport en beweging zijn ongeacht de leeftijd en cultuur voor iedereen belangrijk. Door het bieden van training in zelfverdediging, vechtsporten en CrossFit wil Impact bijdragen aan het realiseren van meer zelfvertrouwen en een betere lichamelijke conditie van de inwoners van Breda en omstreken.

Prestaties

Bij Impact trainen atleten die op nationaal of internationaal niveau aan wedstrijden deelnemen. Daarbij kan gedacht worden aan CrossFit, Boks, BJJ of MMA wedstrijden.

Verbonden aan

Nee

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 maart 2020 om 13:14.

Bronnen: geen