Studiegids » Sportverenigingen » GSKV Released in Groningen

GSKV Released in Groningen

Nederland leent zich zeer goed als kite land met vele spots, frequente wind, en zeer gevarieerde condities. Toch zijn er nadelen die veel mensen ontmoedigen om te gaan kitesurfen. Zo zijn de kosten hoog en de spots vaak ver weg. Om deze nadelen voor de Groninger student te doen vergeten, zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze geweldige sport en kiters bij elkaar te brengen is in het voorjaar van 2010 G.S.K.V. Released opgericht. Kiten is een extreme sport: sprongen van 20 meter hoog en snelheden van over de 90 km per uur kunnen worden behaald. Echter is de sport, door de enorme ontwikkelingen in materiaal, ook veilig en toegankelijk geworden voor beginners. GSKV Released biedt de mogelijkheid om gezellig met zijn allen deze mooie sport te beoefenen. Show je skills, help elkaar verder, push elkaar, en beleef samen de mooiste sessies. Ook voor gevorderden is er dus genoeg te doen!

Wat GSKV Released aanbiedt:

-Vervoer naar de spot, praktisch elke dag als er wind is!
-Materiaalverhuur tegen studentenprijzen
-Twee keer per maand borrels
-Kitelessen tegen aantrekkelijke tarieven
-Activiteiten voor gevorderden én beginners, op kitegebied én lifestyle gebied
-Opslagplaats waar materiaal kan worden opgeslagen zodat leden er niet meer mee op de fiets hoeven te stappen
-Hele vette trips (van een weekendje kamperen op Workum tot een wintersport in Morzine, Lentetrip naar Fuerteventura of -een lustrumreis Portugal)

Om nog meer mooie dingen te realiseren voor de leden zijn wij natuurlijk altijd op zoek naar samenwerkingen met het bedrijfsleven of andere instanties. Heeft u interesse in een samenwerking met onze vereniging, dan komen wij graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken. Op dit moment worden wij ondersteund door: Core ‘n More, Kiteherstel.nl en Dress Me.

Informatie over GSKV Released

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van GSKV Released. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:GSKV Released
Activiteiten:Kitesurfen
Aantal leden / teams:170
Datum opgericht:22 juni 2010
Plaatsnaam:Groningen
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

Op 22 juni 2010 werd Released opgezet door, onder andere, erelid Willem Willems. Released is sindsdien in sneltreinvaart gegroeid en er zijn negen jaar lang enorm veel vette activiteiten georganiseerd. In de zomer van 2020 vieren we alweer de mijlpaal van ons tweede lustrum, oftewel het tienjarige bestaan van Released!

Waar Released begon met veertig leden zijn we inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met twaalf commissies die meerdere vakanties, activiteiten, een NSKK en nog veel meer organiseren. Zij betekenen veel voor Released: ze verzorgen foto’s, clinics, de website, het materiaal en nog veel meer.

Tijdens het eerste jaar van Released vonden de eerste lente- en zomertrip al plaats, naar Tarifa en de wadden. Daarna zijn er trips georganiseerd naar onder andere Tenerife, Fuerteventura en Lagos. Sinds verenigingsjaar ‘13/’14 vindt er ook elk jaar een wintersport plaats, waarvan twee keer samen met de Bares.

In ons tweede jaar kochten we voor het eerste onze eigen kites: Fluid ATV’s. In de jaren daarna werden er Airush DNA’s aangeschaft. In ‘15/’16 is er een jaar met Zian Aquila’s gevaren om vervolgens in ‘16/’17 over te stappen op North (wat vanaf dit jaar Duotone heet). De eerste twee jaren werden alle spullen opgeslagen in een garage in de Vechtstraat en vanaf
het derde jaar in een garagebox achter de ACLO. Hierna trokken we twee jaar de beroemde (en af en toe bloedhete) kas in op Zernike, waarvan de sleutels moesten worden opgehaald bij de beveiliging van Zernike. Ten slotte trokken we vanaf ‘15/’16 in het huidige materiaalhok, waar we ook een wagenpark hebben voor de Chillem en Peu.

Om Released mogelijk te maken werd zelf een bus gekocht. Vanaf de garagebox bij de ACLO werd ook de eerste (rode!) Peu gekocht en een jaar later werd de originele Chillem vervangen door de Chillem 2.0. In ‘15/’16 werd ook de Peu vervangen door de Peu 2.0 en sinds ‘18/’19 rijden we alweer met de Chillem 3.0.

Vanaf ‘12/’13 zijn we gestopt met lessen bij Skyhigh op Workum en zijn we onze eigen instructeurs gaan opleiden zodat er intern les gegeven kan worden.

Bij 9 jaar Released kunnen we ook terugkijken op onvergetelijke evenementen als de introductieperiodes, Workumweekenden, Batavierenraces, Schierweekenden, spontane trips, ijskiten – noem maar op. Daarnaast zijn er natuurlijk enorm veel ontwikkelingen geweest binnen de organisatie van de vereniging: denk aan het logboek, het kitelevelsysteem, strapless boards en de aanschaf van de foil.

Al dit moois zal de komende jaren alleen nog meer en beter worden. We zijn enorm
vooruit gegaan als vereniging en zijn daar trots op. We hopen jullie allemaal de
komende jaren te zien op het water, op het volgende lustrum, op de piste, in
het buitenland en in de kroeg!

Doel van de vereniging

Het doel van GSKV Released is het beoefenen en bevorderen van de kitesurf sport ten behoeve van de studenten gemeenschap van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 mei 2020 om 13:51.

Bronnen: geen