Studiegids » Sportverenigingen » Eindhovense Studenten Roeivereniging Thêta in Eindhoven

Eindhovense Studenten Roeivereniging Thêta in Eindhoven

De Eindhovense Studenten Roeivereniging Thêta is sinds haar oprichting op 8 oktober 1975 uitgegroeid tot de grootste, actiefste en succesvolste studentensportvereniging van de Technische Universiteit Eindhoven. De roeiaccommodatie met sociëteit bevindt zich op de Kanaaldijk Zuid 50 gelegen aan het Eindhovensch Kanaal. Bij Thêta kunnen studenten van de TU/e en Fontys Hogescholen op alle niveaus de roeisport bedrijven; van één keer per week ontspannen tot internationaal topniveau. Daarnaast ontwikkelen leden zich op sociaal en organisatorisch vlak binnen de vele commissies welke Thêta rijk is.

Thêta bevordert de roeisport in alle mogelijke facetten. Niet alleen door de ondersteuning van roeiers met Olympische ambitie of recreanten, maar juist ook door de organisatie van evenementen. Toonaangevende landelijke voorbeelden zijn de organisatie van de grootste Nederlandse roeiwedstrijd in 2010, omgedoopt tot de NSRF – Thêta Lustrumwedstrijden en de zeer succesvolle ergometermarathon voor het Glazen Huis in 2010. Binnen Eindhoven zijn evenementen als de Herfstregatta, Huizen- & Disputenrace, Miami Nice en 1000L-bierfeest niet weg te denken uit de studentenkalender.

Informatie over Eindhovense Studenten Roeivereniging Thêta

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Eindhovense Studenten Roeivereniging Thêta. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:Eindhovense Studenten Roeivereniging Thêta
Activiteiten:Roeien
Aantal leden / teams:500
Plaatsnaam:Eindhoven
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

Doel van de vereniging

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 maart 2020 om 13:14.

Bronnen: geen