Studiegids » Sportverenigingen » E.S.W.Z.V. Nayade in Eindhoven

E.S.W.Z.V. Nayade in Eindhoven

Bij Nayade kan je waterpoloën en zwemmen. Er is een zeer gevarieerd niveau binnen de vereniging, gaande van mensen die voor het eerst waterpoloën of zwemmen, tot NK zwemmers en op bond niveau waterpoloende teams. Naast sport zijn er ook veel andere activiteiten die je kan bijwonen. Zo zorgen wij ervoor dat de balans tussen sporten en gezelligheid prima in evenwicht is!

Informatie over E.S.W.Z.V. Nayade

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van E.S.W.Z.V. Nayade. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:E.S.W.Z.V. Nayade
Activiteiten:Waterpolo, zwemmen
Aantal leden / teams:220
Datum opgericht:24-05-1961
Plaatsnaam:Eindhoven
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

Nayade is ontstaan uit het Eindhovens Studenten Corps, maar de binding met dit corps is iets dat tot het verleden behoort. Het is begonnen met de “Eindhovense Studenten Zwemvereniging Nayade”. Het groepje dat de vereniging begon is niets vergeleken bij de stoere waterpoloërs en enthousiaste zwemmers van tegenwoordig. Later is de naam veranderd in “E.S.W.V. Nayade”, omdat er op dat moment alleen gewaterpolood werd bij Nayade. Sinds 1996 is het “E.S.W.Z.V. Nayade” omdat we weer een actieve zwemtak hebben.

Doel van de vereniging

Het doel van Nayade is om iedere student die van waterpolo of zwemmen houdt een leuke studententijd te geven. Dit kan door op hoog niveau te trainen, of door op hoog niveau bier te drinken!

Prestaties

In 2014 heeft Nayade de 2e plaats behaald op het NK Swimcup Eindhoven. Daarnaast heeft Nayade afgelopen jaar de 3e plek weten te bemachtigen bij het NSZK, de zwemcompetitie tussen alle studentenzwemverenigingen. Ook vinden we het een prestatie om al jaren actief te zijn op bond niveau met waterpolo, ondanks de steeds wisselende samenstelling van een studententeam.

Overige Informatie

We hebben een huis namens de vereniging, het Nayadehuis. Hier wonen 11 actieve Nayadeleden. Ook worden hier vaak borrels en andere activiteiten georganiseerd.
Daarnaast bestaat ook de vereniging ‘Nayade Classic’, waar mensen heen kunnen gaan als ze geen student meer zijn maar toch nog willen waterpoloën met het Nayade gevoel.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 maart 2020 om 13:14.

Bronnen: geen