Studiegids » Sportverenigingen » E.S.S.V. Hoc Habet in Eindhoven

E.S.S.V. Hoc Habet in Eindhoven

E.S.S.V. Hoc Habet, de studenten schermvereniging van Eindhoven, is al sinds 1966 een fenomeen binnen het Studenten Sport Centrum Eindhoven. Schermen is fantastische en uitdagende sport, vaak omschreven als de combinatie van sprinten en schaken.

Elke dinsdagavond wordt er door een enthousiaste groep studenten getraind op alle drie de diciplines, floret, degen en sabel. Onder leiding van maitre Johan Walraven werken schermers van alle niveaus aan hun skills op de piste. Doordat veel leden pas tijdens hun studie beginnen met schermen is er altijd een stabiele groep beginners om bij in te stromen.

Twee keer per jaar wordt er ook een acht weekse introductiecursus georganiseerd, waar deelnemers onder de begleiding van ervaren schermers de basisvaardigheden van de schermsport leren.

Onze schermers nemen ook graag deel aan toernooien. Zeker toernooien georganiseerd door andere studentenverenigingen in Nederland worden goed bezocht. Zelf organiseren wij ook elk jaar het Oktobertoernooi. Daarnaast nemen wij natuurlijk deel aan het GNSK (Groot Nederlands Studenten Kampioenschap) en het NSK (Nederlands Studenten Kampioenschap). Onze leden gaan ook graag naar de X-Systra Challenge, een groot toernooi, gecombineerd met een gala, in Parijs met studenten van over de hele wereld.

Naast sporten is er ook veel aandacht voor gezelligheid. Na de training blijven er altijd leden hangen om na te borrellen, en ongeveer maandelijks wordt er activiteit buiten de training om georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een pokeravond of een BBQ. Jaarlijks organiseren onze leden een zeer gezellige ski-reis.

Alle studenten zijn bij ons welkom. Onze leden komen voornamelijk van de Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Hogescholen en Design Academy Eindhoven, en we rekenen ons rijk met een hoog percentage internationale studenten.

Informatie over E.S.S.V. Hoc Habet

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van E.S.S.V. Hoc Habet. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:E.S.S.V. Hoc Habet
Activiteiten:Schermen
Datum opgericht:20 december 1966
Plaatsnaam:Eindhoven
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

E.S.S.V. Hoc Habet kan haar bestaan terugleiden naar het begin van het Studenten Sport Centrum Eindhoven. De vereniging zelf werd op 20 december 1966 formeel opgericht en is daarmee een van de oudste studenten sportverenigingen van Eindhoven. Al sinds 1959 werden er, voordat het sportcentrum bestond, schermlessen gegeven onder maitre Van Dijk.

Op 29 oktober 1967 organiseerde E.S.S.V. Hoc Habet haar eerste toernooi. Een jaar later organiseerde Hoc Habet voor het eerst de Nederlandse Studenten Kampioenschappen, waarvoor de scoremachines door de faculteit elektrotechniek werden geleverd. In de jaren zeventig en tachtig organiseerde de vereniging afwisselend verschillende toernooien, totdat in 1984 de beslissing werd genomen om een jaarlijks terugkomend toernooi op te zetten, het Oktobertoernooi. Sindsdien heeft dit elk jaar plaats gevonden.

Door de jaren heen hebben verschillende maitres de trainingen verzorgd. Op 1 augustus 1988 nam Johan Walraven de positie van maitre over en heeft sindsdien de trainingen met veel enthousiasme begleid.

Doel van de vereniging

Het doel van E.S.S.V. Hoc Habet is het aanbieden van schermmogelijkheden aan de leden van de studentengemeenschap van Eindhoven. Dit omvat het aanbieden van zowel trainingsmogelijkheden als toernooien aan huidige en potentiele toekomstige leden. Verder heeft de vereniging het doel om haar leden te voorzien van een sociale gemeenschap.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 maart 2020 om 13:14.

Bronnen: geen

Skip to content