Studiegids » Sportverenigingen » E.S.S.V Alcedo in Rotterdam

E.S.S.V Alcedo in Rotterdam

Erasmus Studenten Schaatsvereniging Alcedo biedt wekelijks meerdere trainingen aan voor hbo en wo studenten uit de regio Rotterdam. Zowel beginnende als gevorderde schaatsers kunnen bij ons terecht. Naast schaatsen in de winter bieden wij zomertrainingen aan in de vorm van wielrennen, droogtraining voor het schaatsen en skeelertraining. Buiten de sporten is er ook veel ruimte voor gezelligheid binnen de vereniging. Er worden veel niet-sportgerelateerde activiteiten georganiseerd waaraan al onze leden deel kunnen nemen. Omdat schaatsen geen teamsport is, bestaat er de mogelijkheid op elk moment in het jaar aan te sluiten bij deze gezellige en sportieve vereniging.

Informatie over E.S.S.V Alcedo

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van E.S.S.V Alcedo. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:E.S.S.V Alcedo
Activiteiten:Schaatsen, wielrennen
Aantal leden / teams:60
Datum opgericht:22 november 2013
Plaatsnaam:Rotterdam
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

Met haar oprichting in november 2013, is E.S.S.V. Alcedo de jongste studenten schaatsvereniging van Nederland. Het verlangen naar een studenten schaatsvereniging was er altijd al, alleen ontbrak de ijsbaan in Rotterdam. Door het geslaagde stadsinitiatief kunnen nu óók de studenten van Rotterdam schaatsen in hun stad.

Doel van de vereniging

E.S.S.V. Alcedo wil de schaatssport onder Rotterdamse hbo en wo studenten brengen. Beginnende schaatsers kunnen zich in deze mooie sport ontwikkelen en gevorderde schaatsters kunnen hun sport blijven beoefenen in hun studentenstad.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 maart 2020 om 13:13.

Bronnen: geen

Skip to content