Studiegids » Sportverenigingen » Delftse Studenten Lacrosse Vereniging in Delft

Delftse Studenten Lacrosse Vereniging in Delft

Delft Lacrosse is sinds 2007 dé lacrossevereniging voor alle studenten in Delft. De club faciliteert lacrosse voor alle ervaringsniveaus: van nieuwe mensen tot lacrosse tot ervaren spelers. Daarnaast is de Delftse Lacrosse ook een gezelligheidsvereniging. Momenteel hebben we twee herenteams (de Delftse Baronnen en een combinatieteam met Nijmegen zonder naam) en twee damesteams (de Diamonds 1 en 2). We oefenen twee keer per week (maandag op 21:00-23:00 en woensdag 20:00-22:00).

Informatie over Delftse Studenten Lacrosse Vereniging

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Delftse Studenten Lacrosse Vereniging. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:Delftse Studenten Lacrosse Vereniging
Activiteiten:Lacrosse
Aantal leden / teams:75
Datum opgericht:Zomer 2007
Plaatsnaam:Delft
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

n de zomer van 2007 word de Delftse Studenten Lacrosse Vereniging, de Delft Barons, opgericht. Met steun van het sportcentrum/TU Delft, kon een vereniging gestart worden. Na een succesvolle introductieweek van de universiteit ontstond een groep van twintig toegewijde leden.
Lacrosse in Nederland stond nog in de kinderschoenen en er was nog maar één divisie. Nadeel hiervan was dat Delft gelijk tegen teams met veel meer ervaring moest spelen Daar tegenover staat echter wel dat het team gelijk kon integreren met alle lacrossers in Nederland. De basis van deze eerste twintig teamgenoten is tot op de dag van vandaag nog steeds zeer actief en kan veel inzicht bieden in de gang van zaken rond Lacrosse in Nederland.
In hetzelfde (studie)jaar als de oprichting van de club, was er nog een belangrijke gebeurtenis die Lacrosse in Delft op de kaart heeft gezet. In het voorjaar van 2008 organiseerde Delft het GNSK, een toernooi waarbij studenten uit verschillende steden (in hun eigen sport) strijden om de titel sportiefste universiteit van Nederland. Lacrosse kreeg zoveel aandacht tijdens dit toernooi dat in de tijd daarna een dames team kon worden opgericht met een andere Nederlandse lacrosse club. Pas in het schooljaar van 2009/2010 werden de Delft Diamonds, hoe het vrouwen deel van de club nu heet, opgericht. Dit betekende dat we sindsdien 2 volledig Delftse Teams hebben die in de competitie hebben.

Doel van de vereniging

Wij hebben als doel lacrosse als een sport in Delft mogelijk te maken. Gericht op studenten willen wij voor ervaren en onervaren het mogelijk maken om te groeien in te sport of gewoon een gezellige studenten tijd aan te bieden.

Prestaties

In het afgelopen jaar werden meer dan 8 van onze leden geaccepteerd bij oranje waarvan 5 mannen
Ons eerste team van de vrouwen is gepromoveerd naar de eerste divisie in het jaar 2018.
In 2018 werd Barons derde in de eerste divisie
In 2012 werd Barons eerste in de eerste divisie
In 2012 behaalde Barons de tweede plek behaald op het Europees Kampioenschap voor landskampioenen in
Praag.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 12 januari 2022 om 08:57.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud