Studiegids » Sportverenigingen » Delftsche Studenten Aeroclub in Delft

Delftsche Studenten Aeroclub in Delft

Delftsche Studenten Aeroclub, de oudste nog bestaande aeroclub van Nederland! Sinds de oprichting in 1931 bieden wij studenten uit Delft en omgeving de mogelijkheid om te leren zweefvliegen. De DSA is een open ondervereniging van het Delftsch Studenten Corps (DSC), wat betekent dat iedere student bij ons kan komen vliegen, ongeacht of je lid bent van het DSC of niet. Ben jij (aankomend) student en geïnteresseerd in het zweefvliegen? Kijk gerust even rond en mail ons als je vragen hebt. Geen vragen? Vlieg dan een keer met ons mee of word gewoon meteen lid!

Informatie over Delftsche Studenten Aeroclub

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Delftsche Studenten Aeroclub. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:Delftsche Studenten Aeroclub
Activiteiten:Zweefvliegen
Aantal leden / teams:110
Datum opgericht:30-01-1931
Plaatsnaam:Delft
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

De Delftsche Studenten Aeroclub is begonnen in 1931 door een paar jongens van de TU die geïnteresseerd waren in vliegen en het hele natuurkundige proces daaromheen. Op 18 maart 1933 vliegt de DSA voor het eerst met een eigen kist en instructeur vanaf vliegveld Ypenburg. In slechts twee jaar tijd heeft de club het voor elkaar gekregen om een zelfstandige vliegbedrijf op poten te zetten. De eerste stapjes op het gebied van vliegtuigbouw zijn inmiddels gezet en de interesse blijkt groot. Dankzij samenwerking met de DSA ontstaat uiteindelijk de faculteit Vliegtuigbouw (nu Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek). Deze studie is inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste en grootste studierichtingen in Delft.

Doel van de vereniging

Naast het vliegen en het onderhouden van vliegtuigen, is Aero natuurlijk ook voor gezelligheid. We organiseren veel borrels, en meevliegdagen voor geïnteresseerden. Dit laatste zullen we dit jaar nog meer doen dan voorgaande jaren, omdat we merkten dat er steeds meer animo voor is. Houd vooral onze Instagram @dsaeroclub in de gaten voor updates van evenementen!

Verbonden aan

Delftsch Studenten Corps (DSC)

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 maart 2020 om 13:14.

Bronnen: geen