Studiegids » Sportverenigingen » D.Z. Euros in Enschede

D.Z. Euros in Enschede

D.Z. Euros is de studentenzeilvereniging van de Universiteit Twente. Wij zijn een veelzijdige studentenvereniging. Voor zowel tourzeilen, wedstrijdzeilen en platbodem zeilen kun je bij ons terecht. Daarnaast hebben we ook de meest legendarische borrels met de lekkerste maaltijden op woensdag en wordt er vaak samen een biertje gedronken op het terras. Hierom kunnen ook degenen die nog niet kunnen zeilen gemakkelijk hun draai kunnen vinden binnen de vereniging!

Aangezien er in en rond Enschede weinig geschikt vaarwater is, liggen onze boten in Friesland. Er wordt gevaren op de Friese meren, maar ook het IJsselmeer en de Waddenzee behoren tot bekend terrein. Daarnaast worden er zeezeiltochten gemaakt naar verre bestemmingen als Schotland, Frankrijk, Spanje en de Azoren.

Weinig betekent natuurlijk niet géén vaarwater. Vaak zijn er woensdagmiddag fanatieke laser zeilers te vinden op het twentekanaal om nog even lekker te zeilen voor de woensdagmiddag borrel! Naast het zeilen en klussen vindt er namelijk bijna iedere woensdag een uiterst gezellige borrel plaats, waarbij vooraf gezamenlijk wordt gegeten. Dit doen we in onze eigen kroeg, de ‘Sevende Camer’, op het Watersportcomplex aan het Twentekanaal.

Aan het eind van het vaarseizoen worden de boten naar het Universitair Watersportcomplex in Enschede gevaren. Hier worden ze gedurende het winterseizoen in de loods gestald voor onderhoud en reparaties. Het onderhoud van de Eurosvloot wordt door de vereniging zelf gedaan. In de winter is maandagavond bij Euros de standaard klusavond. Ook wanneer je twee linkerhanden hebt, kun je jezelf nuttig maken tijdens zo’n avond. Samen eten en na het klussen een lekker biertje hoort natuurlijk bij de studentensfeer die we binnen onze zeilvereniging hebben. Zeker een aanrader en altijd gezellig!

Informatie over D.Z. Euros

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van D.Z. Euros. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:D.Z. Euros
Activiteiten:Zeilen
Aantal leden / teams:85
Datum opgericht:02-09-1964
Plaatsnaam:Enschede
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

In 1964 vond de oprichting van de Drienerlose Watersport Vereniging Euros plaats, een gezamenlijke vereniging van zeilen, kanoën en roeien. Een paar jaar later werd de vereniging te verdeeld in haar sporten en werd D.Z. Euros afgescheiden van D.R.V. Euros en D.K.V. Euros.
De naam Euros komt uit de Griekse mythologie en betekent de god van de oostenwind. De naam Euros is bij alledrie de verenigingen gebleven, ook al zorgt dat hedendaags soms voor verwarring.

In de jaren na de oprichting werd er een aankoop gedaan voor een klipperaak, Ebenhaezer. De EH zoals hij liefkozend werd genoemd heeft de geschiedenis van D.Z. Euros zeer positief beïnvloed en gezorgd voor een mooie vereniging. Helaas hebben we afgelopen jaar afscheid moeten nemen van onze EH, maar we zijn opzoek naar nieuwe mogelijkheden om een borrelboot te krijgen. Daarnaast heeft de vereniging meerdere soorten boten gebouwd met behulp van professoren. Deze boten zijn na een aantal jaren fanatiek gebruik binnen de vereniging inmiddels verkocht. Op het moment beschikt Euros over een zeezeiler en twee kleine kajuitboten.

Doel van de vereniging

Het doel van onze vereniging is om studenten met passie voor zeilen en gezelligheid bij elkaar te brengen. Met instructieweekenden en lezingen in de winterperiode willen we iedereen helpen om het zeilen onder de knie te krijgen. Met minimaal twee borrels per maand en verschillende zeilweekenden en zeilweken is het daarnaast ook altijd super gezellig!

Prestaties

Bij Euros wordt er regelmatig meegedaan aan (studenten)zeilwedstrijden. Er wordt door leden teams gevormd om mee te doen aan onder andere de Caférace, het NSK, de Nestor Trophy en het SLAK, waarbij we het zowel tijdens het zeilen, als in de kroeg tijdens de gezellige studentenfeesten, erg goed doen!

Verbonden aan

Op dit moment heeft D.Z. Euros geen disputen of verbonden verenigingen. Wie weet komt dat in de toekomst nog.

Overige Informatie

De doelgroep van D.Z. Euros bestaat uit studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool, die interesse hebben voor zeilen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 mei 2020 om 13:51.

Bronnen: geen