Studiegids » Sportverenigingen » D.S.S.V. Effe Lekker Schaatsen in Delft

D.S.S.V. Effe Lekker Schaatsen in Delft

ELS staat voor ‘Effe Lekker Schaatsen” en is de studenten schaatsvereniging van de Technische Universiteit in Delft. Van oktober tot april biedt ELS schaatstrainingen aan op alle niveaus. Zo zijn er leden die bij ELS hun eerste slagen op noren maken en leden, die Nederlands studentenkampioen zijn of meedoen bij de landelijke marathon. Naast de schaatstrainingen in de winter is er ‘s zomers een divers aanbod aan trainingen: skeeleren, wielrennen en droogtrainen staan dan op het programma. Daarnaast staat gezelligheid ook hoog in het vaandel bij ELS. Om de week vindt er een borrel plaats in ons stamcafé de Klok!
Ook gaat ELS twee keer per jaar op reis naar het buitenland naast het schaatsen ook veel andere activiteiten worden ondernomen. Door het jaar heen worden zowel een hoop sportactiviteiten georganiseerd als niet sport gerelateerde acitiviteiten. Zo wordt tijdens hemelvaart een fietsweekend naar Limburg georganiseerd en wordt er ieder jaar deelgenomen aan de Batavierenrace.

Informatie over D.S.S.V. Effe Lekker Schaatsen

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van D.S.S.V. Effe Lekker Schaatsen. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:D.S.S.V. Effe Lekker Schaatsen
Activiteiten:Schaatsen
Aantal leden / teams:186
Datum opgericht:8 juni 1999
Plaatsnaam:Delft
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

ELS is een relatief jonge vereniging. In 1999 nam Brechje Vermaat het initiatief tot de oprichting van ELS. Samen met een aantal andere studenten heeft zij er voor gezorgd dat ELS heeft weten te groeien tot een zeer actieve vereniging met bijna 200 leden. Deze zijn allemaal actief in een of meer schaatsgerelateerde takken van sport.

Doel van de vereniging

ELS heeft als doel om leden van verschillende studies en leeftijd bij elkaar te brengen door middel van een gezamenlijke intresse: schaatsen. ELS streeft naar om alle schaatsers zichzelf zo veel mogelijk te laten ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Zij vindt het belangrijk dat solidariteit en respecht altijd hoog in het vaandel staan en hecht er veel waarde aan dat alle leden zich bij trainingen en andere activiteiten op hun gemak voelen. Het ultieme doel is dat alle leden het beste uit hun studententijd halen met hulp van ELS.

Prestaties

Door het jaar heen worden verschillende studenten schaats kampioenschappen gehouden. Daarbij wordt een competitie gehouden tussen studenten schaatsverenigingen onderling met wie de meeste podiumplekken weet te bemachtigen. ELS heeft daarbij al meerdere keren de bokaal gewonnen! Daarnaast hebben we een aantal leden die meedoen op hoog niveau bij de Nederlandse marathonnen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 maart 2020 om 13:14.

Bronnen: geen