Studiegids » Sportverenigingen » D.S.K.V. Paal Centraal in Delft

D.S.K.V. Paal Centraal in Delft

Paal Centraal is een korfbalvereniging speciaal voor studenten. Naast het trainen, de competitie en toernooien spelen ook gezelligheid, feesten en het onderling contact een grote rol. Paal Centraal heeft op het moment vijf competitieteams. De competitieteams spelen op zaterdag wedstrijden in de 2e klasse (veld), 3e klasse (zaal), reserve 3e klasse, reserve 4e klasse en de breedtesport van het district Noord-West. Als studentenkorfbalvereniging organiseert Paal Centraal ook jaarlijks een toernooi voor alle andere studentenkorfbalverenigingen; de Paal Bokaal.
Bij Paal Centraal bestaat ook de mogelijkheid om alleen maar te trainen, zonder dat je competitie speelt, omdat je bijvoorbeeld je conditie op peil wilt houden of bij je ‘oude’ club wilt blijven spelen. Trainen en wedstrijden spelen gebeurt op het veld en in de zaal van het Sportcentrum van de TU Delft.

Informatie over D.S.K.V. Paal Centraal

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van D.S.K.V. Paal Centraal. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:D.S.K.V. Paal Centraal
Activiteiten:Korfbal
Aantal leden / teams:186
Datum opgericht:Paal Centraal is officieel opgericht op 7 juni 1994 als ondervereniging van C.K.V. Excelsior. In April 2002 is besloten om zelfstandig verder te gaan en Paal Centraal werd hiermee de vijfde korfbalvereniging van Delft.
Plaatsnaam:Delft
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

Sinds 1994 heeft de stad Delft een eigen studentenkorfbalvereniging, genaamd Paal Centraal. Deze vereniging werd opgericht als ondervereniging van C.K.V. Excelsior, één van de vier ‘burger’korfbalverenigingen van Delft. In april 2002 werd besloten om zelfstandig verder te gaan. Sinds het seizoen 2002-2003 telt Delft dus vijf korfbalverenigingen.

Doel van de vereniging

Als studentenkorfbalvereniging is niet alleen korfbal belangrijk, maar speelt ook gezelligheid een belangrijke rol. Paal Centraal faciliteert het contact tussen korfballende studenten, binnen en buiten het veld.

Overige Informatie

Paal Centraal kent drie soorten leden:
Spelende leden: Spelen wedstrijden, trainen en doen mee aan toernooien.
Algemeen Reserves: Trainen en zijn oproepbaar voor wedstrijden.
Recreanten: Mogen trainen en doen mee aan toernooien; zij spelen vaak nog bij hun eigen thuisclub.

Het bestuur van de vereniging is in handen van vier of vijf leden. Naast het bestuur zijn er diverse commissies die verschillende taken op zich nemen. Zo is er de activiteitencommissie, die zorgt voor verschillende activiteiten. De redactie verzorgt het maandelijkse verenigingsblad ‘Paal Verbaal’, dat ook digitaal op deze site is te vinden. Verder organiseert Paal Centraal ieder jaar een eigen studententoernooi, verzorgd door de toernooicommissie. De websitecommissie onderhoudt de homepage van Paal Centraal en zorgt ervoor dat deze up-to-date blijft. Ook is er nog de promotiecommissie, die zorgt voor de Paal Centraal-activiteiten tijdens de OWee en voor werving van nieuwe leden. Naast deze commissies die veel gezien worden zijn er nog een aantal commissies die vooral achter de schermen werken. De sponsorcommissie zorgt voor het werven van sponsoren en de Kascontrolecommissie controleert elk jaar de kas. Als laatste is er nog de Technische Commissie die zorg draagt voor de kwaliteit van het korfbalspel en de selecties. Elk lid kan zitting nemen in een of meer commissies.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 maart 2020 om 13:14.

Bronnen: geen