Studiegids » Sportverenigingen » ASAC in Amsterdam

ASAC in Amsterdam

De ASAC staat voor de Amsterdamse studenten Alpen club. Dit is een vereniging waar sportieve studenten bij elkaar komen om in Amsterdam samen te klimmen/boulderen of weekendjes/weken er buiten op uit te gaan (bijvoorbeeld in Duitsland, België, Zwitserland). Daarnaast biedt de vereniging ook de leden de mogelijkheid om meer te leren, zichzelf te ontwikkelen en te groeien binnen de klimsport.

Informatie over ASAC

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van ASAC. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:ASAC
Activiteiten:Klim- en bergsport
Aantal leden / teams:505
Datum opgericht:1926, 23 maart
Plaatsnaam:Amsterdam
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

De oprichting van de ASAC heeft twee jaar op zich laten wachten na de eerste voorzichtige voornemens in 1924.

In navolging op Delft en Leiden kon Amsterdam niet na blijven en kreeg dan ook haar eigen ‘Amsterdams Studenten Alpen Club’ met bij de oprichting achttien (mannelijke) leden en als doelstelling: “de kennis der berglanden in het algemeen en der Alpen in het bijzonder onder de leden van het ASC te verbreiden en een band te vormen tusschen alle leden van voorgenoemde Corps, die in dergelijke streken belangstellen.”

De oprichting van de ASAC vond plaats op initiatief van de heer P. Westerdijk die tevens een half jaar voorzitter van de ASAC is gebleven. Aangezien de ASAC als een subvereniging van het ASC opgericht werd, was de vereniging in de eerste jaren alleen voor mannen toegankelijk.

Op 22 mei 1935 heeft ASAC er een nieuwe zusje bij, de Amsterdams Vrouwen Studenten Alpen Club (AVSAC). Deze vereniging werd als subvereniging van het Amsterdamse Vrouwen Studenten Vereniging (het Corps voor vrouwen) en een mooie en veel belovende start. Nadat zij een jaar, wegens hun korte bestaan, met de Leidse vrouwen naar de Italiaanse bergen zijn geweest, zetten ze hun eerste zelfstandige stappen.

Doel van de vereniging

De klim- en bergsport vieren en uitoefenen.

Verbonden aan

Verbonden aan alle Studenten Alpen Club’s in andere steden (zie ook: https://nsac.alpenclub.nl/dies)

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 maart 2020 om 13:14.

Bronnen: geen