Studiegids » Sportverenigingen » Amsterdamse Studenten Zeilvereniging Orionis in Amsterdam

Amsterdamse Studenten Zeilvereniging Orionis in Amsterdam

Orionis is een actieve zeilvereniging waar gezelligheid centraal staat. Wij organiseren jaarlijks vele zeilweekenden, die vaak in Friesland plaatsvinden, maar ook bijvoorbeeld een wintersport of liftweekend. Bij sommige weekenden staat feesten centraal, bij andere juist het zeilen, maar meestal de mix van beiden. Verder hebben we 2 wedstrijdteams, 8 vloten (disputen), meer dan 20 commissies, een actieve reunistenvereniging en organiseren we het grootste studenten skûtsje kampioenschap van Nederland!

Bij Orionis kun je op veel verschillende manieren zeilen, van mooi-weer-zeilen tot een fanatieke wedstrijdzeilen en alles er tussenin. Zo kun je leren zeilen, recreatief zeilen en meedoen in een wedstrijdteam.

Orionis organiseert erg veel evenementen door heel het jaar heen. We hebben dan ook meer dan 20 commissies waar je lid van kan worden. Dit biedt een kans om je organisatievaardigheden verder te ontwikkelen en een leuk evenement neer te zetten met je commissie.

Orionis heeft vijf dames- en drie heren vloten, een nautische naam voor disputen. Zij borrelen om de week in hun eigen stamkroegen, geven feesten, maken reizen met elkaar en vormen zo sterke verbanden tussen de verschillende lichtingen Orionen.

Kortom, genoeg te beleven voor een bruisende studententijd!

Informatie over Amsterdamse Studenten Zeilvereniging Orionis

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Amsterdamse Studenten Zeilvereniging Orionis. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:Amsterdamse Studenten Zeilvereniging Orionis
Activiteiten:Zeilen
Aantal leden / teams:252
Datum opgericht:5-11-1985
Plaatsnaam:Amsterdam
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

De Amsterdamse Studenten Zeilvereniging Orionis, opgericht in 1985, is met driehonderd leden één van de grootste zeilverenigingen van Nederland en zelfs de enige in Amsterdam. Het is een vereniging die buiten het toegankelijk maken van de zeilsport onder studenten ook houdt van de daar bijhorende gezelligheid. Orionis heeft in de loop van de tijd, als enige studentenzeilvereniging in Nederland, ook een eigen verenigingsskûtsje weten te bemachtigen en daarnaast bezitten we een J22. Bij Orionis kun je zo actief worden als je zelf wilt en je op verscheidene gebieden ontwikkelen. Kom vooral gezellig een bootje varen en een biertje drinken!

Doel van de vereniging

Kan jij al goed zeilen, of heb je nog nooit op een boot gezeten? Bij Orionis maakt het niet uit!
We bieden een tal van opleidings avonden en weekenden aan. Wil je wat meer uitdaging, dan kan je bij een van onze wedstrijdteams op bijvoorbeeld ons eigen skûtsje of de j22. In totaal hebben we meer dan 50+ zeil weekenden waar je aan mee kan doen.

Is het zeilen niet echt iets voor jou? Geen probleem, we zorgen altijd wel voor een leuk feestje!

Verbonden aan

Naast het zeilende aspect van Orionis is er ook een groot sociaal aspect. Orionis heeft namelijk acht vloten, een nautische naam voor dispuut. Zij borrelen vaak in een stamkroeg, gaan samen op reis en organiseren feesten. Vloten bestaan voornamelijk uit hechte vriendschappen die verschillende lichtingen van Orionis met elkaar verbinden. Als eerstejaars kan je zelf kiezen of je bij een vloot wilt en heb je genoeg tijd om ze allemaal te leren kennen. Daarnaast is Orionis verbonden aan de SSA (Studenten Sport Amsterdam) en de AKvV (Amsterdamse Kamer van Verenigingen).

Overige Informatie

Orionis organiseert erg veel evenement door heel het jaar heen. We hebben dan ook meer dan 20 commissies waar je lid van kan worden. Van een bbq, tot een opleidingsweekend, tot een super groot evenement met meer dan 300 deelnemers, we organiseren het allemaal. Dit bied een kans om je organisatievaardigheden verder te ontwikkelen en een leuk evenement neer te zetten met je commissie. Als eerstejaars kan je je voorkeur aangeven en wie weet zit je binnen de kortste keren al bij je favoriete commissie!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 september 2020 om 11:03.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud