Studiegids » Sportverenigingen » A.S.R.V. Ascrum in Amsterdam

A.S.R.V. Ascrum in Amsterdam

De Amsterdamse studenten­rugby­vereniging Ascrum is opgericht in 1962. Sindsdien is ze gegroeid tot de grootste en meest leidende studenten­rugby­vereniging in Nederland. Vanaf de oprichting van Ascrum is er veel veranderd maar onze eigen cultuur is altijd even belangrijk gebleven. De cultuur die wij waarborgen is het resultaat van decennia geschiedenis. Studentencultuur, rugby en ons eigen IJzeren Huisch vormen de kern van de cultuur van Ascrum.

Of je nu studeert aan de Vrije Universiteit, de Universiteit van Amsterdam of de Hogeschool van Amsterdam, alle studenten zijn welkom bij Ascrum. Ascrum is een van de weinige studenten­rugby­verenigen met een eigen sociëteitgebouw. Dat heeft vele voordelen. Wij houden onze bierprijs laag, leden kunnen lullenpotten gewoon vanaf de bar geven en na de rugbytraining geniet men van zelfgemaakte halfgare pasta uit plastic bekertjes. Echte Ascrummers zien zelfs de geur van het IJzeren Huisch als een pluspunt…

Ascrum is er voor alle studenten en rugbyers die de fijne kneepjes van rugby en de rugbycultuur willen leren. Maak kennis met het eigenzinnige karakter en de tradities die horen bij een studentensport­vereniging!

Informatie over A.S.R.V. Ascrum

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van A.S.R.V. Ascrum. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:A.S.R.V. Ascrum
Activiteiten:Rugby
Aantal leden / teams:250
Datum opgericht:1 november 1962
Plaatsnaam:Amsterdam
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

Op 1 november 1962 kwam er een groepje van 15 ongeleide projectielen, allen lid van het A.S.C. en allen met een licht sadistische inborst, bij elkaar in de krochten van de Sociëteit NIA. Deze 15 mannen waren het eindeloos zooien, het gemekker van voetbal en het saaie kanoën op de Amstel zat. Ze waren opzoek naar een oersport: rugby. Denk je aan de Spartanen bij Thermopylae, dan denk je aan een rugby. Denk je aan falanx-oorlogsvoering, dan denk je aan rugby.

Tegenwoordig is Ascrum ontwikkeld van 15 ongeleide projectielen naar on 250 ongeleide projectielen die het Vaderlandse (studenten) rugby domineren. De afgelopen jaren in Ascrum uitgegroeid tot de grootste, sterkste en meest toonaangevende studenten rugby vereniging van Nederland. Dit jaar doet de A.S.R.V. voor het eerst in 20 jaar weer serieus mee om het landskampioenschap. Naast het hoogste niveau, heeft Ascrum ook teams op alle niveaus van de Nederlandse competitie. In de lager spelende teams is er vaak meer aandacht voor onze geschiedenis, mores en tradities. Zo moet het wedstrijdshirt verdient worden en speelt een ‘Jonghe Hond’ (jaars) tot dat moment in een rood stuk plastic dat lijkt op een poloshirt met lange mouwen.

Veelbelovende Jonghe Honden krijgen de mogelijkheid om een rugby-stage te lopen bij Western-Provence op de Universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika, de grootste en beste universiteit ter wereld als het op rugby aankomt. Op Ascrum zijn wekelijks trainingen en wedstrijden, waarna altijd geborreld wordt in ons eigen IJzeren Huisch.

Verder gaat Ascrum elk jaar op trip naar het buitenland. Nee, niet buiten de ring, maar echt weg. Soort lustrumreis. In de zomer van 2021 zullen naar Zuid-Afrika vertrekken om de Lions tour te volgen tegen de huidige wereldkamioen, de Springbokke. Op onze trips worden zowel de velden als het nachtleven onveilig gemaakt. Verder is Ascrum vast deelnemer bij verschillende toernooien waaronder Amsterdam 7’s en het toernooi van zand op Ameland.

De ASRV is een van de weinige verenigingen die de ongemengde traditie nog kent, er zijn dan ook geen vrouwelijke leden. Elk jaar komen er meer studenten bij met of zonder rugby ervaring die willen proeven van de unieke combinatie van een (top)sport- en studentenvereniging die Ascrum biedt. Geïnteresseerden kunnen in onze dm sliden @instascrum.

Doel van de vereniging

Ons doel is om als 1 Ascrum geil te ballen, te zuipen en te genieten van het leven.

Prestaties

Met 6 teams is Ascrum de grootste en meest toonaangevende (studenten)rugby vereniging van Nederland. We komen uit in alle competities. Ons 5e speelt voor plezier en de 3e helft. Ons 1e speelt voor de landstitel. Verder kan je op elk niveau rugbyen bij ons.

Verbonden aan

De A.S.R.V. Ascrum is een sub-vereniging van het A.S.C/A.V.S.V.

Overige Informatie

Vragen? Slide dan in onze dm @instascrum

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 7 december 2020 om 10:34.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud