Studiegids » Sportverenigingen » A.S.A.V. Aquila in Amsterdam

A.S.A.V. Aquila in Amsterdam

Aquila is een gezellige vereniging ,die elke dinsdag en donderdag recreatieve hardlooptrainingen vanuit het Olympisch Stadion organiseert. Naast de sport willen we de atleten ook met elkaar verbinden door het organiseren van leuke activiteiten. Vrijblijvendheid en gezelligheid staan bij ons dan ook voorop. Dat maakt Aquila de leukste studentensportvereniging van Amsterdam!

Informatie over A.S.A.V. Aquila

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van A.S.A.V. Aquila. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Naam vereniging:A.S.A.V. Aquila
Activiteiten:Atletiek
Aantal leden / teams:30
Datum opgericht:2003
Plaatsnaam:Amsterdam
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

Bij de Batavierenrace van 2003 ontstond een droom om meer te presteren en werd het idee van een Amsterdamse studenten atletiekvereniging geboren. Na een brainstormsessie op de grasvelden van de campus in Enschede hebben een aantal dappere Amsterdamse helden daad bij woord gevoegd en de Amsterdamse studenten atletiekvereniging Aquila opgericht. Vanaf dit moment waren de Amsterdamse studenten verenigd om samen ten strijde te trekken in de vele estafettes in heel Nederland. Vrij snel werden de overwinningen binnengehaald bij de Ekiden, Haasjes Crossestafette, Hart van Brabantloop en vele andere wedstrijden. Een overwinning bij de Batavierenrace staat uiteraard nog op ons lijstje! Eind 2011 heeft de ALV besloten om een samenwerking met Phanos aan te gaan om zo, na een aantal jaren van louter hardlooptrainingen in het Vondelpark ook de baanatletiek binnen Aquila aan te bieden. In 2013 heeft Aquila een succesvol tweede lustrum mogen vieren. Met veel enthousiasme en ambitie hoopt Aquila zich ook de komende jaren nog verder te ontwikkelen.

Doel van de vereniging

De vereniging heeft als doel het bevorderen van de Amsterdamse studentenatletiek en het stimuleren van contact tussen studentatleten. Verder wil Aquila studenten wegwijs maken in de atletieksport en ze meer bij de sport betrekken.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 1 februari 2021 om 15:44.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud