Studiegids » Opleidingsinstituten » NTI

NTI

NTI is een breed opleidingsinstituut waar je naast diverse beroepsopleidingen ook cursussen en bijvoorbeeld opleidingen voor staatsexamens vindt. Dat laatste is handig, wanneer je onlangs net gezakt bent voor je havo- of vwo-diploma. Een heel jaar opnieuw doen is zonde van de tijd! Verstandiger is het om losse certificaten te behalen voor de vakken die je nog niet gehaald hebt. Op deze manier behaal je alsnog je havo- of vwo-diploma om aan een vervolgopleiding te kunnen beginnen. Samen met LOI en NHA behoren de NTI opleidingen tot de populairste thuisstudies van Nederland. Het aanbod aan NTI opleidingen is erg groot. 

Het volgen van een NTI opleiding biedt je als student het voordeel, dat je deze opleiding geheel in je eigen tijd en op je eigen tempo kunt volgen. Ideaal, wanneer je de NTI opleidingen volgt naast een vaste baan of een druk gezinsleven. In totaal biedt NTI 850 verschillende opleidingen aan. Deze opleidingen variëren van een korte cursus van enkele weken, tot een complete masteropleiding. Over welk onderwerp wil jij een NTI opleiding volgen?

Snelle blik op geschiedenis van NTI

NTI werd in 1997 opgericht, waarbij de focus in eerste instantie lag op het aanbieden van mbo-opleidingen; het heette destijds NTI MBO-College. Overigens bestond NTI al langer, maar lag de focus op dat moment nog niet op het aanbieden van thuisstudies. Tegenwoordig biedt NTI naast deze mbo-opleidingen een groot aantal opleidingen op hbo-niveau aan. Evenals dat je voor een van de cursussen van NTI kunt kiezen. Deze hbo-opleidingen werden in eerste instantie aangeboden via Hogeschool NTI, welke in 2000 opgericht werd. Twee jaar later volgde ook NTI University, waar je nog altijd diverse masteropleidingen kunt volgen. 

Het moge duidelijk zijn dat NTI zich door de jaren heen sterk ontwikkeld heeft. Heb je al gezien dat je voor een opleiding bij NTI een studievoorschot bij DUO aan kunt vragen, wanneer je voldoet aan de voorwaarden die DUO hieraan stelt? Het maakt dat het volgen van een NTI opleiding heel voordelig kan.

Adresgegevens:
Postbus 2222
2301 CE, Leiden

Telefoon: 071 750 10 10
E-mail: studieadvies@nti.nl
Website

Social Media

NTI op FacebookNTI op TwitterNTI op LinkedInNTI op InstagramNTI op YouTube

Overzicht Opleidingen & Studies

De diversiteit aan NTI opleidingen maakt dat je bij dit onderwijsinstituut vrijwel altijd een opleiding of cursus vindt, die aansluit op jouw interesses en achtergrond. Onderstaand vind je een handig overzicht van de meer dan 850 NTI opleidingen die momenteel aangeboden worden. Je volgt de opleidingen in je eigen tijd, bijvoorbeeld in de avonduren. Lessen worden aangeboden door ervaren docenten en tijdens de looptijd van je opleiding krijg je hulp van een mentor.

Thuisstudies van NTI

Hieronder vind je een aantal thuisstudies van NTI, voor het complete aanbod klik je op de groene knop onderaan het overzicht!

Het Zweeds wordt niet alleen in Zweden gesproken, maar is naast het Fins de tweede officiële landstaal van Finland. Kenmerkend voor de uitspraak is de zangerige klank, een soort muzikaal accent waar in de cursus Zweeds voor beginners van het NTI veel aandacht aan wordt besteed. Na afronding van deze cursus...

Wil je de lekkerste taarten maken? Geen kant-en-klare recepten, maar je eigen deeg en beslag maken? Tijdens de NTI cursus Zelf taarten maken leer je stap voor stap hoe je de mooiste en lekkerste taarten zelf maakt! Verbaas iedereen in je omgeving met de mooiste taarten die uit jouw eigen keuken komen! Met...

Ben je graag creatief bezig en houd je van sieraden? Start dan met de cursus Zelf sieraden maken! Je leert stap voor stap technieken zoals solderen, polijsten, afwerken en decoreren. Aan het eind van de cursus kun je halssieraden, hangers, broches en ringen maken. Ook inspiratie opdoen en ideeën uitwerken...

Nooit meer een klusser in huis halen, maar altijd zelf het kluswerk uit kunnen voeren? Start dan vandaag met de cursus Zelf klussen van het NTI. Je leert tijdens deze praktijkgerichte cursus om te gaan met de verschillende soorten gereedschap en bevestigingsmiddelen. Eenvoudige en moeilijke klussen passeren...

Zie je ook wel eens mooie kleding in de winkel hangen waarvan je denkt: ik wou dat ik dat ook kon maken?  Of dat je alles aan een kledingstuk leuk vindt, alleen net even dat kraagje niet? Dan is de cursus Zelf kleding maken van NTI iets voor jou. In de cursus leer je heel...

Echte post is zoveel leuker! In deze cursus Kaarten maken ga jij je eigen kaarten ontwerpen. Je leert alles over handlettering en botanisch tekenen. Je gaat aan de slag met potlood, kleurpotlood en aquarel. Na de cursus teken jij de mooiste letters. Verras je vader, moeder, opa, oma of vriendinnen eens met...

Communiceer je in je dagelijkse werk regelmatig met Franstalige relaties? Of heb je de ambitie om in de nabije toekomst in het buitenland te gaan werken? Dan is de cursus Zakelijke communicatie van NTI absoluut noodzakelijk. De opleiding is op MBO niveau 2. Je verbetert je lees-, luister-, spreek- en...

Communiceer je in je dagelijkse werk regelmatig met buitenlandse relaties? Of heb je de ambitie om in de nabije toekomst in het buitenland te gaan werken? Dan is de cursus Zakelijke communicatie Engels van NTI absoluut noodzakelijk. In korte tijd verbeter je je lees-, luister-, spreek- en...

Communiceer je in je dagelijkse werk regelmatig met Duitstalige relaties? Of heb je de ambitie om in de nabije toekomst in het buitenland te gaan werken? Dan is de cursus Zakelijke communicatie Duits van het NTI absoluut noodzakelijk. Je volgt de opleiding Zakelijke communicatie Duits op MBO-niveau 2....

Wil je graag op een professionele manier leren schrijven, zodat je zakelijke boodschap duidelijk gecommuniceerd wordt? Start dan met de cursus Zakelijk schrijven van het NTI. Je leert binnen 10 maanden helder zakelijk schrijven voor verschillende soorten uitingen, zoals een zakelijke brief, direct mailing,...


Erkenningen

Het opleidingsinstituut NTI werkt met de volgende erkenningen: Erkenning door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap én geaccrediteerd door de NVAO.


Reviews, ervaringen en recensies

Onderaan deze pagina vind je in de reactie NTI reviews van andere bezoekers van deze website. Deze eerlijke reviews over NTI geven je een goed beeld van de kwaliteit van het lesmateriaal wat NTI biedt, de docenten en de begeleiding van je mentor bij NTI. Vaak zeggen deze NTI reviews meer dan de ervaringen die je online leest.

Heb je in het verleden zelf een NTI opleiding of cursus afgerond? Deel in dat geval je mening over deze NTI thuisstudie met andere lezers door je review achter te laten in de reacties onderaan. Het kan heel waardevol zijn voor mensen die momenteel nog twijfelen tussen verschillende aanbieders van thuisstudies.

Wil je een review, recensie of ervaring met NTI achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over NTI dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

NTI Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van NTI. Heb je zelf ook ervaring met NTI, laat dan nu ook jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Contactgegevens van NTI

Op de website van NTI kun je veel informatie vinden over de opleidingen en cursussen die worden aangeboden. Tevens biedt NTI gratis studieadvies aan, wanneer je het lastig vindt om een keuze te maken uit het ruime aanbod. Op de website van NTI vind je tevens een contactformulier, die je bij vragen in kunt vullen. Spreek je de medewerkers van NTI liever telefonisch? Dit kan via het telefoonnummer 071 – 75 01 010.

Veelgestelde Vragen over NTI

Mocht je een algemene vraag hebben over NTI opleidingen of de onderwijsorganisatie zelf, dan vind je het antwoord op deze vraag mogelijk al in onderstaand overzicht. Heb je zelf een algemene vraag aan NTI gesteld? Deel de vraag en het antwoord onderaan de pagina, zodat we deze aan het overzicht toe kunnen voegen.

Zijn de opleidingen van NTI erkend?

Opleidingen van NTI zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit garandeert een hoge kwaliteit van het lesmateriaal, de docenten en de NTI opleidingen als geheel.

Op wat voor niveau kan ik NTI opleidingen volgen?

NTI opleidingen worden aangeboden op mbo-, hbo- en wo-niveau. Wo-opleidingen worden aangeboden als masteropleiding. Ook biedt NTI diverse cursussen aan, waarbij geen basisniveau vereist is.

Kan ik bij NTI ook terecht voor cursussen?

NTI biedt naast haar opleidingen ook diverse cursussen aan. Kies bijvoorbeeld voor een NTI cursus met de focus op een taal. Een derde optie is een studie om het staatsexamen te halen voor losse vakken.

Waar vind ik eerlijke reviews over NTI?

Op deze pagina vind je NTI reviews van andere bezoekers van deze website. Het geeft je een eerlijk beeld van de kwaliteit van NTI opleidingen.

Waar vind ik een mooi overzicht van NTI opleidingen?

Bekijk het overzicht met NTI opleidingen op deze pagina eens. NTI biedt in totaal meer dan 850 verschillende opleidingen en cursussen aan. Zo vind je altijd een opleiding die past bij jouw interesses.


Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 21 februari 2021 om 13:48.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud