Studiegids » onderwijsorganisaties » Student Alliance Wageningen

Student Alliance Wageningen

Student Alliance Wageningen (S.A.W.) is de Wageningse studenten vakbond. Dit houdt in dat wij de belangen behartigen van de studenten in en rondom Wageningen. Wij streven er naar het studentenleven, studeren en wonen in Wageningen te optimaliseren. Dit doen we aan de hand van 6 portefeuilles: Duurzaamheid, Educatie, Huisvesting , Internationalisering, Mobiliteit en Sociaal welzijn. Naast onze portefeuilles zijn wij ook landelijke en vooral lokaal, bezig met de #nietmijnschuld campagne, de campagne tegen het leenstelsel. Tot slot zijn we veel bezig met het opbouwen en onderhouden van goede contacten met: het lokale studenten netwerk; Gemeente Wageningen (en Ede); de provincie; Wageningen University; studenten huisvesters; en de Landelijke Studentenvakbond en de daarbij horende Federatie waarvan S.A.W. lid is.

Informatie over Student Alliance Wageningen

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van Student Alliance Wageningen. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina.

Naam organisatie:Student Alliance Wageningen
Telefoonnummer:0618546428
Type organisatie:
  • Studentenvakbond
Datum Opgericht:2017-06-14
Doelgroep:Studenten
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

De universiteit van Wageningen is sinds 2007 enorm aan het groeien. De groei van de Universiteit zorgde helaas wel voor een aantal problemen. Zo zouden avondcolleges ingevoerd worden als oplossing voor de capaciteitsproblemen. De avondcolleges zouden de avondprogramma’s van veel studenten niet meer mogelijk maken. De studenten(organisaties) die het er niet mee eens waren vormde een alliantie geleid door de toekomstige oprichters van S.A.W.

Zij zagen deze organisatie van studenten voor een gezamenlijk doel als kans om een officiële studentenvakbond op te richten. S.A.W. kreeg steun van vele studentenorganisaties en representeert nu de student van Wageningen. De vakbond nam niet alleen het voortouw in de afschaffing van de avondcolleges, maar ook met het tegen gaan van groei van de universiteit terwijl de faciliteiten dat nog niet toe lieten. Wanneer de universiteit groeit, moeten de faciliteiten mee groeien, mag de kwaliteit van onderwijs er niet op achteruit gaan, moet de stad voldoende woonruimte bieden voor de studenten en voldoende bereikbaar zijn voor een toenemende hoeveelheid studenten.

Activiteiten van de vereniging

Afgelopen jaar heeft S.A.W. verschillende activiteiten georganiseerd. Zo hebben we voor studenten besturen en onze leden gratis stress-managementtrainingen gegeven. We hebben lunch lecture georganiseerd over huisvesting waarin o.a. huurrecht, regelgeving en het terugvragen van gemeentelijke en waterschapsbelasting aanbond kwam. Het afgelopen jaar zijn we ook coördinator geweest van het Green Active Network, een netwerk bestaande uit organisaties met een duurzame visie. Momenteel zijn we bezig met het voeren van de #nietmijnschuld campagne, de campagne waarin we actie voeren tegen het leenstelsel. Verder hebben we ook onze eigen werkgroepen die zich richten op huisvesting en duurzaamheid in en rondom Wageningen. Naast onze eigen projecten zijn we ook betrokken bij verschillende lokale en regionale projecten omtrent het openbaar vervoer zoals ROCOV en Beter Bereikbaar Wageningen.

Missie & visie

To improve the quality of student life

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 mei 2020 om 14:26.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud