Studiegids » onderwijsorganisaties » SOOZ (Studenten Overleg Orgaan Zwolle)

SOOZ (Studenten Overleg Orgaan Zwolle)

Het SOOZ (Studenten Overleg Orgaan Zwolle) houdt zich bezig met het belangen behartigen van alle studenten van Zwolle.
Bij ons kan je terecht voor vragen of klachten op het gebied van onderwijsrecht, huurrecht en arbeidsrecht. Daarnaast kan je bij het SOOZ aankloppen voor vragen over DUO, je opleiding en Zwolle Studentenstad. Dus of je nou wilt weten hoe je een extra kans kunt aanvragen of wilt weten hoe je aan een kamer komt, je kunt altijd bij het SOOZ terecht!

Het SOOZ heeft als spreekbuis van de Zwolse studenten een cruciale rol om de stem van de
studenten gehoord te krijgen. En dan deze stem te vertegenwoordigen bij partijen als de gemeente en scholen.

Informatie over SOOZ (Studenten Overleg Orgaan Zwolle)

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van SOOZ (Studenten Overleg Orgaan Zwolle). Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina.

Naam organisatie:SOOZ (Studenten Overleg Orgaan Zwolle)
Telefoonnummer:0657988267
Type organisatie:
  • Overige organisatie
Datum Opgericht:1983-01-01
Doelgroep:Alle Zwolse studenten
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

Het SOOZ bestaat al bijna 38 jaar! Wat een groot aantal jaren lang al dat het SOOZ dé vertegenwoordiger en belangenbehartiger van heel studerend Zwolle mag zijn. Er is door de jaren veel veranderd zoals, het logo, de verbondenheid met de verenigingen, de communicatie met de gemeente en de samenwerking tussen de scholen (en het SOOZ).

Activiteiten van de vereniging

Het SOOZ organiseert elk jaar verscheidene (openbare activiteiten), zoals, het persbal, het Zwols Open Studenten Karaoke Kampioenschap (Z.O.S.K.K.) en de Zwolle Studentenstad Borrel (ZSB). Hiernaast organiseert het SOOZ borrels voor verenigingen en individuele leden om de verbinding te behouden. Ook is er jaarlijks een besturendag voor alle besturen van Zwolse studenten- of studieverenigingen. Hierbij is het doel dat alle verenigingen elkaar beter leren kennen en daarna verbonden worden en/of blijven, zodat we Zwolle als studentenstad met z’n allen bruisend kunnen houden.

Missie & visie

Om Zwolle tot een echte studentenstad te maken is het belangrijk dat de studenten naar de stad worden getrokken. Het moet dan ook aantrekkelijk zijn om in de stad te wonen, werken, studeren en leven. Om echt een bruisende stad te krijgen, moeten er meer studenten op kamers én actief betrokken worden in het Zwolse studentenleven. Niet meer met de trein naar school en weer terug, maar een bruisend studentenleven in de stad waar iedereen deel van uit wil maken!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 2 november 2020 om 10:34.

Bronnen: geen

Skip to content