Studiegids » onderwijsorganisaties » ASVA Studentenunie

ASVA Studentenunie

De ASVA Studentenunie is de vertegenwoordiger van alle Amsterdamse studenten met de nadruk op de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. ASVA is de studentenvakbond van Amsterdam waardoor wij ook gesprekken aangaan met de gemeentes binnen de Metropool Regio Amsterdam over de betaalbaarheid, veiligheid en beschikbaarheid van studentenhuisvesting.

Wij zijn ook altijd in contact met de onderwijsinstellingen van Amsterdam om te strijden voor het verbeteren van het onderwijs. Ook ondersteunen wij alle studenten- en studieverenigingen, studentenorganisaties of andere studenteninitiatieven in Amsterdam door middel van het geven van trainingen en het coördineren van activiteiten. Voor onze individuele leden hebben wij een rechtsbureau waar men gratis rechtshulp kan ontvangen en verkopen wij goedkope legale fietsen elke dinsdag.

Informatie over ASVA Studentenunie

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van ASVA Studentenunie. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina.

Naam organisatie:ASVA Studentenunie
Telefoonnummer:020 525 29 26 of 06 39 62 59 31 voor whatsapp
Type organisatie:
  • Studentenvakbond
Datum Opgericht:25 mei 1945
Doelgroep:Amsterdamse Studenten
Website:website

Geschiedenis van de vereniging

De ASVA Studentenunie is ooit opgericht als de Algemene StudentenVereniging Amsterdam om zich in te zetten voor de belangen voor alle Amsterdamse studenten, dit kwam ook voort uit het studentenverzet tijdens de tweede wereldoorlog. Na meerdere splitsingen en fusies met andere studentenbehartigingsorganisaties, zoals de Studentenunie, is de naam ASVA Studentenunie tot stand gekomen.

Activiteiten van de vereniging

Voorheen hebben wij meerdere evenementen in het jaar georganiseerd, zoals KersVers en de Docent van het Jaar verkiezingen. Ook ondersteunen wij veel activiteiten van studieverenigingen door heel Amsterdam heen en zijn wij altijd zichtbaar bij de introductiefeesten. Daarnaast organiseren wij meerdere symposia met thema’s zoals studentenhuisvesting, onderwijs en studentenwelzijn.

Missie & visie

Het verbeteren van het leven van de Amsterdamse student in alle opzichten, zoals Huisvesting, Onderwijs, Welzijn en het Studentschap.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 16 april 2020 om 07:59.

Bronnen: geen

Skip to content