Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Tourism Destination Management (Master) – Breda University of Applied Sciences – Breda

Tourism Destination Management (Master) – Breda University of Applied Sciences – Breda

De hbo-masterstudie Tourism Destination Management is gericht op ontwikkelingen op en van toeristische bestemmingen. Je leert de globale context waarin ontwikkelingen in toeristische bestemmingen plaatsvinden analyseren en interpreteren. Je richt zich op de praktijk, perspectieven en het beleid van toeristisch management in toeristische bestemmingen.

De masteropleiding is opgebouwd in drie fases. De eerste fase in Breda, met een duidelijke nadruk op theorie, is de voorbereiding op de tweede en derde fase. De tweede fase vindt plaats op drie verschillende soorten toeristische bestemmingen. De nadruk ligt op de toeristische praktijk onder verschillende omstandigheden en je werkt in internationale onderzoeksteams van studenten. In de laatste fase schrijf je je eindscriptie.

Breda University of Applied Sciences, Breda

Deze opleiding kun je volgen bij Breda University of Applied Sciences, Breda in Breda.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 60 ECTS
7.9
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Tourism Destination Management.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Tourism Destination Management, die je kunt volgen bij Breda University of Applied Sciences in Breda. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 33 eerstejaars
 • Eerstejaars man 18%
 • Eerstejaars vrouw 82%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Tourism Destination Management (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 33 studenten gestemd op de opleiding Tourism Destination Management. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 18.2% een 3, 66.7% een 4 en tot slot heeft 15.2% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.9 / 10
 • Sfeer 8.7 / 10
 • Docenten 8.1 / 10
 • Studiebegeleiding 8.3 / 10
 • Toetsing en informatie 7.1 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.7 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 0.0%
3 / 5 18.2%
4 / 5 66.7%
5 / 5 15.2%

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Tourism Destination Management van Breda University of Applied Sciences in Breda achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Tourism Destination Management dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Tourism Destination Management Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Tourism Destination Management. Heb je zelf ook ervaring met Tourism Destination Management van Breda University of Applied Sciences, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Tourism Destination Management (voltijd) in Breda de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Breda!

Veelgestelde Vragen over Tourism Destination Management

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Tourism Destination Management te volgen bij Breda University of Applied Sciences:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Tourism Destination Management volgen?

De opleiding Tourism Destination Management kun je onder andere bij Breda University of Applied Sciences in Breda volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Tourism Destination Management?

Als je de opleiding Tourism Destination Management wil volgen bij Breda University of Applied Sciences, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Tourism Destination Management?

De opleiding Tourism Destination Management van Breda University of Applied Sciences kreeg in 2023 het cijfer 7.9.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Tourism Destination Management, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Contactgegevens van

Adresgegevens

Mgr. Hopmansstraat 2
4817 JS, Breda
Noord-Brabant

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:55.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud