Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Sport (Associate degree) – Hogeschool van Amsterdam – Amsterdam

Sport (Associate degree) – Hogeschool van Amsterdam – Amsterdam

Ben jij geinteresseerd in de opleiding 'Sport' van Hogeschool van Amsterdam in Amsterdam, Noord-Holland? Op deze pagina vind je alle informatie over deze opleiding.

Mocht je nog bepaalde informatie missen of zie je informatie dat onjuist is? Of wellicht zit je nog met vragen? Stel ze onderaan in de reacties of neem contact op met Hogeschool van Amsterdam via het formulier. Zo houden we samen de informatie up-to-date voor alle (toekomstige) studenten!

Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam in Amsterdam.

 • Niveau: HBO opleiding
 • Soort opleiding: Associate degree
 • Voltijd/deeltijd/duaal: Voltijd
 • Titel: Associate Degree
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 120 ECTS
9.3
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Gerelateerde Thuisstudies

Hieronder vind je enkele thuisstudies die gerelateerd zijn aan de opleiding Sport.

Categorie: Gezondheid | Voeding, sport en gezondheid Opleider: NTI

Altijd al als sportmasseur aan de slag gewild? Als je de Vakopleiding Sportmasseur van NTI afgerond hebt, wordt die droom werkelijkheid! In deze Sportmassage-opleiding komen onderwerpen aan bod als voeding en sport, massage, handgrepen, het spierstelsel en ademhaling. Voorlichting en begeleiding van de...

Categorie: Gezondheid | Beroepsopleidingen Opleider: NHA

Opleiding Sportpsychologie en Coaching: leer meer over de psychologische kant van sportprestaties Vaak wordt bij sport gekeken naar het verbeteren van de conditie, tactiek, techniek en fitheid, en het optimaal benutten van iemands talent. Doorgaans wordt er helemaal geen of maar weinig aandacht geschonken...

Categorie: Gedrag en Maatschappij | Psychologie Opleider: NTI

Geïnteresseerd in de psychologische kanten van sport? Dan is de cursus Sportpsychologie wellicht iets voor jou! Naast de lichamelijke conditie van sporters, is de mentale gesteldheid belangrijk voor de prestaties. De balans tussen lichaam, geest en ziel wordt in deze cursus op een praktijkgerichte wijze...

Categorie: Gezondheid | Beroepsopleidingen Opleider: NHA

Sportblessures voorkomen en behandelen? Volg de cursus Sportmassage Heb je belangstelling voor sport en voor de werking van het menselijk lichaam? Lijkt het je leuk om sporters te helpen bij het voorkomen en behandelen van blessures? Met sportmassage verricht je wonderen. Het lichaam van een sporter krijgt...

Categorie: STAP, Management | STAP, Management Opleider: Laudius

In deze unieke thuisstudie Sportmanagement worden sport, communicatie, marketing, organisatie en management gecombineerd tot een prettig leesbaar en zeer compleet geheel. Deze opleiding bevat een groot aantal actuele praktijkcases. Je wordt opgeleid tot een moderne, breed inzetbare en commercieel ingestelde...


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Sport.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen havo: Voldoende aanleg en geschiktheid voor de uitoefening van het beroep waarop de opleiding voorbereidt voor wat betreft de ontwikkeling van de vereiste praktische bedrevenheid in bewegingsactiviteiten. Het onderzoek omvat tevens een positieve medische keuring door een arts.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen vwo: Voldoende aanleg en geschiktheid voor de uitoefening van het beroep waarop de opleiding voorbereidt voor wat betreft de ontwikkeling van de vereiste praktische bedrevenheid in bewegingsactiviteiten. Het onderzoek omvat tevens een positieve medische keuring door een arts.
Vooropleidingseisen: Voldoende aanleg en geschiktheid voor de uitoefening van het beroep waarop de opleiding voorbereidt voor wat betreft de ontwikkeling van de vereiste praktische bedrevenheid in bewegingsactiviteiten. Het onderzoek omvat tevens een positieve medische keuring door een arts.

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Sport, die je kunt volgen bij Hogeschool van Amsterdam in Amsterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding18 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 18 eerstejaars
 • Eerstejaars man 83%
 • Eerstejaars vrouw 17%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Sport (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 11 studenten gestemd op de opleiding Sport. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 9.1% een 3, 18.2% een 4 en tot slot heeft 72.7% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 9.3 / 10
 • Sfeer 9.3 / 10
 • Docenten 9.0 / 10
 • Studiebegeleiding 9.1 / 10
 • Toetsing en informatie 8.2 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.2 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 0.0%
3 / 5 9.1%
4 / 5 18.2%
5 / 5 72.7%


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Sport van Hogeschool van Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Sport dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Sport Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Sport. Heb je zelf ook ervaring met Sport van Hogeschool van Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Sport (deeltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!


Veelgestelde Vragen over Sport

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Sport te volgen bij Hogeschool van Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Sport volgen?

De opleiding Sport kun je onder andere bij Hogeschool van Amsterdam in volgen.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Sport?

De opleiding Sport van Hogeschool van Amsterdam kreeg in 2023 het cijfer 9.3.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Sport, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Sport?

Aan de opleiding Sport studeren momenteel rond de 18 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Wibautstraat 2 tot 4
1091 GM, Amsterdam
Noord-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 13:09.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud