Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Sociaal Financiële Dienstverlening (Associate degree) – Hogeschool Rotterdam – Rotterdam

Sociaal Financiële Dienstverlening (Associate degree) – Hogeschool Rotterdam – Rotterdam

De hbo associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening leidt op voor functies binnen de sociaal financiële dienstverlening. Deze dienstverlening wordt in hoge mate bepaald door wet- en regelgeving (juridisch kader). In deze functies kunnen zowel de belangen van de cliënt als van organisaties worden behartigd op sociaal juridisch en financieel gebied.

Hogeschool Rotterdam, Rotterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Hogeschool Rotterdam, Rotterdam in Rotterdam.

 • Niveau: HBO opleiding
 • Soort opleiding: Associate degree
 • Voltijd/deeltijd/duaal: Voltijd
 • Titel: Associate Degree
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 120 ECTS

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Na je aanmelding in Studielink krijg je een uitnodiging voor de studiekeuzecheck. Deelname hieraan is verplicht. De studiekeuzecheck bestaat uit een studiekeuzeadviesgesprek met de opleiding. Ter ondersteuning van dit gesprek kan de opleiding je vragen (een) aanvullende activiteit(en) te doen, zoals het uitvoeren van de startmeter (digitale vragenlijst), het schrijven van een motivatiebrief, het meenemen van een recente cijferlijst of het bijwonen van een onderwijsactiviteit.. Lees meer!


Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening, die je kunt volgen bij Hogeschool Rotterdam in Rotterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding51 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 21 eerstejaars
 • Eerstejaars man 33%
 • Eerstejaars vrouw 67%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 72%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben studenten gestemd op de opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 0.0% een 3, 0.0% een 4 en tot slot heeft 0.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Sfeer 7.0 / 10
 • Docenten 7.1 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.7 / 10


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Sociaal Financiële Dienstverlening van Hogeschool Rotterdam in Rotterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Sociaal Financiële Dienstverlening dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Sociaal Financiële Dienstverlening Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Sociaal Financiële Dienstverlening. Heb je zelf ook ervaring met Sociaal Financiële Dienstverlening van Hogeschool Rotterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening (deeltijd) in Rotterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Rotterdam!


Veelgestelde Vragen over Sociaal Financiële Dienstverlening

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Sociaal Financiële Dienstverlening te volgen bij Hogeschool Rotterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening volgen?

De opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening kun je onder andere bij Hogeschool Rotterdam in volgen.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening?

Aan de opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening studeren momenteel rond de 51 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Burgemeester S'jacobplein 1
3015 CA, Rotterdam
Zuid-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 13:06.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud