Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Opleiding voor Logopedie (Bachelor) – Fontys Hogeschool – Eindhoven

Opleiding voor Logopedie (Bachelor) – Fontys Hogeschool – Eindhoven

De hbo bachelorstudie Logopedie is gericht op het onderzoeken en behandelen van kinderen en volwassenen met problemen op het gebied van stem, spraak, taal, gehoor en mondfuncties. Je leert communicatiestoornissen verbeteren. Daarbij krijg je bijvoorbeeld te maken met stotteren, uitspraakfouten, chronische heesheid en communicatieproblemen na een strottenhoofdverwijdering of stembandverlamming. Ook taalverlies na een hersenbloeding en problemen met taalbegrip komen aan de orde. Tevens werk je met cliënten met slikproblemen. Verder leer je logopedische begeleiding geven aan kinderen met een achterstand in de taalontwikkeling en aan dove en slechthorende kinderen en volwassenen met taal- en spraakproblemen. Je geeft voorlichting aan cliënten en aan mensen in hun naaste omgeving. Na deze studie ben je logopedist.

Fontys Hogeschool, Eindhoven

Deze opleiding kun je volgen bij Fontys Hogeschool, Eindhoven in Eindhoven.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
7.4
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Opleiding voor Logopedie.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar kan de Studiekeuzecheck en het bijbehorende ‘check-in’ gesprek bij helpen! De studiekeuzecheck is een manier om te controleren of de studie die jij hebt gekozen bij je past.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Opleiding voor Logopedie, die je kunt volgen bij Fontys Hogeschool in Eindhoven. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding186 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 18 eerstejaars
 • Eerstejaars man 0%
 • Eerstejaars vrouw 100%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Opleiding voor Logopedie (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 13 studenten gestemd op de opleiding Opleiding voor Logopedie. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 7.7% een 2, 15.4% een 3, 76.9% een 4 en tot slot heeft 0.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.4 / 10
 • Sfeer 9.1 / 10
 • Docenten 8.4 / 10
 • Studiebegeleiding 7.8 / 10
 • Toetsing en informatie 6.8 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.4 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 7.7%
3 / 5 15.4%
4 / 5 76.9%
5 / 5 0.0%

Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Opleiding voor Logopedie (deeltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Opleiding voor Logopedie. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Audiologen en logopedisten93.1% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Opleiding voor Logopedie van Fontys Hogeschool in Eindhoven achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Opleiding voor Logopedie dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Opleiding voor Logopedie Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Opleiding voor Logopedie. Heb je zelf ook ervaring met Opleiding voor Logopedie van Fontys Hogeschool, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Opleiding voor Logopedie (deeltijd) in Eindhoven de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Eindhoven!

Veelgestelde Vragen over Opleiding voor Logopedie

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Opleiding voor Logopedie te volgen bij Fontys Hogeschool:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Opleiding voor Logopedie volgen?

De opleiding Opleiding voor Logopedie kun je onder andere bij Fontys Hogeschool in Eindhoven volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Opleiding voor Logopedie?

Als je de opleiding Opleiding voor Logopedie wil volgen bij Fontys Hogeschool, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Opleiding voor Logopedie?

De opleiding Opleiding voor Logopedie van Fontys Hogeschool kreeg in 2023 het cijfer 7.4.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Opleiding voor Logopedie, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Opleiding voor Logopedie?

Aan de opleiding Opleiding voor Logopedie studeren momenteel rond de 186 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Rachelsmolen 1
5612 MA, Eindhoven
Noord-Brabant

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:57.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud