Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Techniek (Bachelor) – Saxion Next – Deventer

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Techniek (Bachelor) – Saxion Next – Deventer

De hbo bachelorstudie Leraar Pedagogiek VO tweedegraads is gericht op een voorbereiding op het beroep leraar in het beroeps- en volwassenenonderwijs. Je leert hoe je stof uitlegt, oefeningen voordoet en leerlingen stimuleert en corrigeert. De nadruk ligt daarbij op zelfstandig leren, waarbij de rol van de leraar steeds meer die van een begeleider is. Daarnaast verbeter je de kwaliteit van het onderwijs. Dit betekent dat je aandacht besteedt aan de onderwijskundige en vakinhoudelijke kant van het beroep leraar pedagogiek.

Saxion Next, Deventer

Deze opleiding kun je volgen bij Saxion Next, Deventer in Deventer.


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Techniek.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM (met Natuur, leven en technologie of Natuurkunde of Onderzoek en ontwerpen), NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Techniek (duaal). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Techniek van Saxion Next in Deventer achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Techniek dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Techniek Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Techniek. Heb je zelf ook ervaring met Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Techniek van Saxion Next, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Techniek (duaal) in Deventer de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Loopbaanbegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Deventer!


Veelgestelde Vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Techniek

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Techniek te volgen bij Saxion Next:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Techniek volgen?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Techniek kun je onder andere bij Saxion Next in volgen.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Techniek, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM (met Natuur, leven en technologie of Natuurkunde of Onderzoek en ontwerpen), NG, NT.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Handelskade 75
7417 DH, Deventer
Overijssel

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:59.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud