Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn (Bachelor) – Windesheim – Zwolle

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn (Bachelor) – Windesheim – Zwolle

De hbo bachelorstudie Leraar Gezondheidszorg en welzijn VO tweedegraads is een voorbereiding op het beroep leraar in het voortgezet en het beroepsonderwijs. Je leert hoe je stof uitlegt, oefeningen voordoet en leerlingen stimuleert en corrigeert. De nadruk ligt daarbij op zelfstandig leren, waarbij de rol van de leraar steeds meer die van een begeleider is. Daarnaast verbeter je de kwaliteit van het onderwijs. Dit betekent dat je aandacht besteedt aan de onderwijskundige en vakinhoudelijke kant van het beroep leraar gezondheidszorg en welzijn.

Windesheim, Zwolle

Deze opleiding kun je volgen bij Windesheim, Zwolle in Zwolle.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
7.6
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Na je aanmelding voor een opleiding kun je een Studiekeuzecheck (SKC) aanvragen via skc@windesheim.nl. Je krijgt dan een kort gesprek met iemand van de opleiding en een kort advies. Wil je weten of de opleiding echt bij je past? Kom dan naar onze Matchingsdag. Je maakt deze dag kennis met de opleiding, andere aanmelders en studenten. Zo krijg je echt een goed beeld van de studie. Twijfel je na de Matchingsdag nog steeds? Praat er dan over met een studiebegeleider of vraag alsnog de SKC aan.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn, die je kunt volgen bij Windesheim in Zwolle. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding144 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 21 eerstejaars
 • Eerstejaars man 0%
 • Eerstejaars vrouw 100%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 10 studenten gestemd op de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 30.0% een 3, 60.0% een 4 en tot slot heeft 10.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.6 / 10
 • Sfeer 8.6 / 10
 • Docenten 8.4 / 10
 • Studiebegeleiding 8.9 / 10
 • Toetsing en informatie 7.4 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.4 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 0.0%
3 / 5 30.0%
4 / 5 60.0%
5 / 5 10.0%

Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn (deeltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Docenten algemene vakken secundair onderwijs26.0% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Docenten beroepsgerichte vakken secundair onderwijs61.6% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn van Windesheim in Zwolle achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn. Heb je zelf ook ervaring met Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn van Windesheim, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn (deeltijd) in Zwolle de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Zwolle!

Veelgestelde Vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn te volgen bij Windesheim:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn volgen?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn kun je onder andere bij Windesheim in Zwolle volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn?

Als je de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn wil volgen bij Windesheim, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn van Windesheim kreeg in 2023 het cijfer 7.6.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn?

Aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn studeren momenteel rond de 144 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Campus 2
8017 CA, Zwolle
Overijssel

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:54.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud