Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis (Bachelor) – Driestar Hogeschool – Gouda

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis (Bachelor) – Driestar Hogeschool – Gouda

De hbo bachelorstudie Leraar Geschiedenis VO tweedegraads is gericht op een voorbereiding op het beroep leraar in het voortgezet onderwijs, de bve-sector of het beroeps- en volwassenenonderwijs. Je leert hoe je stof uitlegt, oefeningen voordoet en leerlingen stimuleert en corrigeert. De nadruk ligt daarbij op zelfstandig leren, waarbij de rol van de leraar steeds meer die van een begeleider is. Daarnaast verbeter je de kwaliteit van het onderwijs. Dit betekent dat je aandacht besteedt aan de onderwijskundige en vakinhoudelijke kant van het beroep leraar geschiedenis. Je krijgt een ruime vakinhoudelijke basis van de geschiedenis, van de oudheid tot het einde van de 20e eeuw. De relatie tussen het verleden en de eigen tijd (politiek, religieus, economisch en maatschappelijk) vormt een belangrijk onderdeel van de studie.

Driestar Hogeschool, Gouda

Deze opleiding kun je volgen bij Driestar Hogeschool, Gouda in Gouda.

 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
7.5
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis, die je kunt volgen bij Driestar Hogeschool in Gouda. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding45 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 7 eerstejaars
 • Eerstejaars man 71%
 • Eerstejaars vrouw 29%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis (duaal). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze duaal opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 8 studenten gestemd op de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 12.5% een 2, 0.0% een 3, 87.5% een 4 en tot slot heeft 0.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.5 / 10
 • Sfeer 8.8 / 10
 • Docenten 8.7 / 10
 • Toetsing en informatie 8.1 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.5 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 12.5%
3 / 5 0.0%
4 / 5 87.5%
5 / 5 0.0%


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis (duaal). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Docenten algemene vakken secundair onderwijs79.7% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Docenten beroepsgerichte vakken secundair onderwijs9.5% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis van Driestar Hogeschool in Gouda achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis. Heb je zelf ook ervaring met Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis van Driestar Hogeschool, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis (duaal) in Gouda de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Loopbaanbegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Gouda!


Veelgestelde Vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis te volgen bij Driestar Hogeschool:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis volgen?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis kun je onder andere bij Driestar Hogeschool in volgen.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis van Driestar Hogeschool kreeg in 2023 het cijfer 7.5.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis?

Aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Geschiedenis studeren momenteel rond de 45 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Burg. Jamessingel 2
2803 PD, Gouda
Zuid-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:54.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud